BibTex RIS Kaynak Göster

Composition of Royal Jelly and Identification of Adulteration (Turkish with English Abstract)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 3, - , 01.06.1987

Öz

Royal jelly which has several benefits for human nutrition is a secretion of mandibular glands of worker bees. The composition of royal jelly varies with the nature of product and the climate conditions of the area which it is produced. In the study the components of protein, lipid and sugar fractions of royal jelly and the determination of 1/-hydroxy 2-decanoic acid in detecting of adulteration were taken into consideration. 

Arı Sütünün Bileşimi ve Tağşişin Saptanması

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 3, - , 01.06.1987

Öz

İnsan beslenmesi yönünden yararlı bir ürün olan arı sütü, işçi arıların üst çene (mandibular) bezlerinin bir salgısıdır. Arı sütünün bileşimi üretildiği bölgeye, mevsime ve ürünün doğasına göre değişiklik göstermektedir. Çalışmada arı sütünün protein, lipit ve şeker fraksiyonlarının komponentleri ve tağşişin saptanmasından 10-hidroksi-2-decanoic asit tayini üzerinde durulmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Dilek Boyacıoğlu Bu kişi benim

Meral Gönül Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Boyacıoğlu, D. ., & Gönül, M. . (1987). Arı Sütünün Bileşimi ve Tağşişin Saptanması. Gıda, 12(3).
AMA Boyacıoğlu D, Gönül M. Arı Sütünün Bileşimi ve Tağşişin Saptanması. GIDA. Haziran 1987;12(3).
Chicago Boyacıoğlu, Dilek, ve Meral Gönül. “Arı Sütünün Bileşimi Ve Tağşişin Saptanması”. Gıda 12, sy. 3 (Haziran 1987).
EndNote Boyacıoğlu D, Gönül M (01 Haziran 1987) Arı Sütünün Bileşimi ve Tağşişin Saptanması. Gıda 12 3
IEEE D. . Boyacıoğlu ve M. . Gönül, “Arı Sütünün Bileşimi ve Tağşişin Saptanması”, GIDA, c. 12, sy. 3, 1987.
ISNAD Boyacıoğlu, Dilek - Gönül, Meral. “Arı Sütünün Bileşimi Ve Tağşişin Saptanması”. Gıda 12/3 (Haziran 1987).
JAMA Boyacıoğlu D, Gönül M. Arı Sütünün Bileşimi ve Tağşişin Saptanması. GIDA. 1987;12.
MLA Boyacıoğlu, Dilek ve Meral Gönül. “Arı Sütünün Bileşimi Ve Tağşişin Saptanması”. Gıda, c. 12, sy. 3, 1987.
Vancouver Boyacıoğlu D, Gönül M. Arı Sütünün Bileşimi ve Tağşişin Saptanması. GIDA. 1987;12(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/