“Türkiye’de süt endüstrisinin gelişmesini sağlamak” amacıyla 1963 yılında “ülkenin stratejik bölgelerinde örnek tesisler kurmak ve işletmek”^üzere sermayesinin tamamı Devlet tarafından karşılanan “Türkiye Süt Endüstrisi Kurumu” nun kurulduğu ve o tarihten beri görev yaptığı günümüzde oldukça yaygın bir biçimde, hemen herkes tarafından bilinmektedir. Aradan geçen 14-15 yıllık bu süre içinde adı geçen kurumca gerek İstanbul, İzmir, Adana vb. gibi büyük tüketim merkezlerinde, gerekse Kars, Trabzon ve Muş gibi süt üretiminin bol yapıldığı yöreler ile daha bir çok il ve ilçelerimizde, sayılarının 60’a varması beklenen değişik kapasiteli fabrikaların bir kısım işletmeye açılmış, öteki bölümünün de önümüzdeki yıllarda hizmete girmeleri planlanmıştır.
“Türkiye’de süt endüstrisinin gelişmesini sağlamak” amacıyla 1963 yılında “ülkenin stratejik bölgelerinde örnek tesisler kurmak ve işletmek”^üzere sermayesinin tamamı Devlet tarafından karşılanan “Türkiye Süt Endüstrisi Kurumu” nun kurulduğu ve o tarihten beri görev yaptığı günümüzde oldukça yaygın bir biçimde, hemen herkes tarafından bilinmektedir. Aradan geçen 14-15 yıllık bu süre içinde adı geçen kurumca gerek İstanbul, İzmir, Adana vb. gibi büyük tüketim merkezlerinde, gerekse Kars, Trabzon ve Muş gibi süt üretiminin bol yapıldığı yöreler ile daha bir çok il ve ilçelerimizde, sayılarının 60’a varması beklenen değişik kapasiteli fabrikaların bir kısım işletmeye açılmış, öteki bölümünün de önümüzdeki yıllarda hizmete girmeleri planlanmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 1978 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 6 |