BibTex RIS Kaynak Göster

Food Poisonings (in Turkish)

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 6, - , 01.12.1978

Öz

Dünya nüfusunun her geçen gün artması ile, gerekli gıda gereksinmesi de buna koşut olarak artmaktadır. Artan bu gıda gereksinmesi yanında, çağımızda toplumların yaşam koşullarında oluşan değişiklikler beslenme alışkanlıkların da etkilemiş, ev yemeklerinin yerini konserveler ve hazır yemekler almaya başlamıştır. Bu gelişmeler gıda maddelerinin gerek işlenmeleri ve gerekse depolanmaları sırasındaki bozulmalarını önleyecek önlemlere, titizlikle uyulması gereğini de ortaya çıkartmaktadır. Gıda maddelerinin bozulmaları ekonomik kayıplara neden olduğu gibi bu bozuk gıdaların bilinmeden yenilmesi ile, binlerce ölüm olayı da ortaya çıkmaktadır. Toplum sağlığı açısından büyük önem taşıyan bu zehirlenmelerin birçok nedenleri vardır. bunları temelde 2 başlık altında toplamak olasıdır. 1) Bakterilerin neden olduğu gıda zehirlenmeleri, 2) Bakteriyel nedenler dışındaki gıda zehirlenmeleri.  

Gıda Zehirlenmeleri

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 6, - , 01.12.1978

Öz

Dünya nüfusunun her geçen gün artması ile, gerekli gıda gereksinmesi de buna koşut olarak artmaktadır. Artan bu gıda gereksinmesi yanında, çağımızda toplumların yaşam koşullarında oluşan değişiklikler beslenme alışkanlıkların da etkilemiş, ev yemeklerinin yerini konserveler ve hazır yemekler almaya başlamıştır. Bu gelişmeler gıda maddelerinin gerek işlenmeleri ve gerekse depolanmaları sırasındaki bozulmalarını önleyecek önlemlere, titizlikle uyulması gereğini de ortaya çıkartmaktadır. Gıda maddelerinin bozulmaları ekonomik kayıplara neden olduğu gibi bu bozuk gıdaların bilinmeden yenilmesi ile, binlerce ölüm olayı da ortaya çıkmaktadır. Toplum sağlığı açısından büyük önem taşıyan bu zehirlenmelerin birçok nedenleri vardır. bunları temelde 2 başlık altında toplamak olasıdır. 1) Bakterilerin neden olduğu gıda zehirlenmeleri, 2) Bakteriyel nedenler dışındaki gıda zehirlenmeleri.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Necati Akbulut Bu kişi benim

Tuncay Gürarda Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Akbulut, N. ., & Gürarda, T. . (1978). Gıda Zehirlenmeleri. Gıda, 3(6).
AMA Akbulut N, Gürarda T. Gıda Zehirlenmeleri. GIDA. Aralık 1978;3(6).
Chicago Akbulut, Necati, ve Tuncay Gürarda. “Gıda Zehirlenmeleri”. Gıda 3, sy. 6 (Aralık 1978).
EndNote Akbulut N, Gürarda T (01 Aralık 1978) Gıda Zehirlenmeleri. Gıda 3 6
IEEE N. . Akbulut ve T. . Gürarda, “Gıda Zehirlenmeleri”, GIDA, c. 3, sy. 6, 1978.
ISNAD Akbulut, Necati - Gürarda, Tuncay. “Gıda Zehirlenmeleri”. Gıda 3/6 (Aralık 1978).
JAMA Akbulut N, Gürarda T. Gıda Zehirlenmeleri. GIDA. 1978;3.
MLA Akbulut, Necati ve Tuncay Gürarda. “Gıda Zehirlenmeleri”. Gıda, c. 3, sy. 6, 1978.
Vancouver Akbulut N, Gürarda T. Gıda Zehirlenmeleri. GIDA. 1978;3(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/