BibTex RIS Kaynak Göster

The Interrelationships Between pH, Calcium Chloride and Rennet Concentrations on Curd Yield (in English)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 3, - , 01.06.1997

Öz

The objective of this study is to contribute the works on the standardization of renneting of milk and on the cheese yield. For this purpose the effects of pH, calcium chloride and rennet concentrations on the yield were determined. In this research, losses of nitrogen and solids-non-fat into the whey, actual and adjusted yields and whey release were measured. The effects of these three variables on the yield parameters were found to be significant (p<0.05). This study was carried on by utilization of reconstituted skim milk and raw skim milk. It was found that the losses of protein and solids-non-fat into the whey during the renneting of raw skim milk have been higher than those of reconstituted skim milk.

pH, Kalsiyum Klorür ve Rennet Derişimleri ile Pıhtı Verimi Arasındaki İlişki (İngilizce)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 3, - , 01.06.1997

Öz

Bu çalışmanın amacı peynir verimi ve rennetleme sürecinin standardizasyonu üzerine yürütülen araştırmalara katkıda bulunmaktır. Bu amaçla pH, kalsiyum klorür ve rennet derişiminin pıhtı verimi üzerine etkisi saptanmıştır. Bu araştırmada peynir suyuna azotlu maddeler ve yağsız kurumadde öğelerinin geçişi, gerçek ve hesaplanmış verim, ayrılan peynirsuyu miktarı ölçülmüştür. Anılan üç bağımsız değişkenin etkisinin önemli olduğu bulunmuştur. Bu çalışma yağsız taze süt ve rekonstitüe yağsız süt kullanılarak yürütülmüştür. Peynir suyuna protein ve yağsız kurumadde öğelerinin geçişini taze sütte, rekonstitüe süte göre daha yüksek olduğu saptanmıştır. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yaşar Kemal Erdem Bu kişi benim

İlbilge Saldamlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Erdem, Y. K. ., & Saldamlı, İ. . (1997). pH, Kalsiyum Klorür ve Rennet Derişimleri ile Pıhtı Verimi Arasındaki İlişki (İngilizce). Gıda, 22(3).
AMA Erdem YK, Saldamlı İ. pH, Kalsiyum Klorür ve Rennet Derişimleri ile Pıhtı Verimi Arasındaki İlişki (İngilizce). GIDA. Haziran 1997;22(3).
Chicago Erdem, Yaşar Kemal, ve İlbilge Saldamlı. “PH, Kalsiyum Klorür Ve Rennet Derişimleri Ile Pıhtı Verimi Arasındaki İlişki (İngilizce)”. Gıda 22, sy. 3 (Haziran 1997).
EndNote Erdem YK, Saldamlı İ (01 Haziran 1997) pH, Kalsiyum Klorür ve Rennet Derişimleri ile Pıhtı Verimi Arasındaki İlişki (İngilizce). Gıda 22 3
IEEE Y. K. . Erdem ve İ. . Saldamlı, “pH, Kalsiyum Klorür ve Rennet Derişimleri ile Pıhtı Verimi Arasındaki İlişki (İngilizce)”, GIDA, c. 22, sy. 3, 1997.
ISNAD Erdem, Yaşar Kemal - Saldamlı, İlbilge. “PH, Kalsiyum Klorür Ve Rennet Derişimleri Ile Pıhtı Verimi Arasındaki İlişki (İngilizce)”. Gıda 22/3 (Haziran 1997).
JAMA Erdem YK, Saldamlı İ. pH, Kalsiyum Klorür ve Rennet Derişimleri ile Pıhtı Verimi Arasındaki İlişki (İngilizce). GIDA. 1997;22.
MLA Erdem, Yaşar Kemal ve İlbilge Saldamlı. “PH, Kalsiyum Klorür Ve Rennet Derişimleri Ile Pıhtı Verimi Arasındaki İlişki (İngilizce)”. Gıda, c. 22, sy. 3, 1997.
Vancouver Erdem YK, Saldamlı İ. pH, Kalsiyum Klorür ve Rennet Derişimleri ile Pıhtı Verimi Arasındaki İlişki (İngilizce). GIDA. 1997;22(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/