BibTex RIS Kaynak Göster

Factors Affecting The Quality of Wheat and Their Interaction (in Turkish)

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 2, - , 01.04.1979

Öz

Günümüzde kutuplar dışında, dünya üzerinde yaşayan insanların enerji gereksiniminin büyük bir kısmı hububatla karşılanmakta, buğday üretimi hububat için de birinci sırayı almaktadır. Çeşitli iklim ve toprak koşullarına adapte olabilmesi, veriminin yüksek ve üretiminin kolay olması yanında depolamaya elverişli ve besin değerinin yüksekliği buğday üretiminin başta gelme nedenleridir. Memleketimizde de günlük kalorinin büyük bir bölümünün hububat ve mamulleri ile sağlanması, buğdayın ise tüketilen hububat içinde başta gelmesi, buğday üretimini artırıcı çalışmalara öncelik kazandırmış, bunun sonucu olarak kalite konusu pek az memlekette olduğu gibi bizde de daima ikinci planda kalmıştır. Halbuki çağımızda un ve unlu mamuller teknolojisi ve endüstrisinin gün geçtikçe gelişmesi, belirli kalite ve nitelikte buğdaya olan gereksinmeyi artırmıştır.   

Buğdaylarda Kaliteyi Etkileyen Faktörler ve Birbirleri Arasındaki İlişkiler

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 2, - , 01.04.1979

Öz

Günümüzde kutuplar dışında, dünya üzerinde yaşayan insanların enerji gereksiniminin büyük bir kısmı hububatla karşılanmakta, buğday üretimi hububat için de birinci sırayı almaktadır. Çeşitli iklim ve toprak koşullarına adapte olabilmesi, veriminin yüksek ve üretiminin kolay olması yanında depolamaya elverişli ve besin değerinin yüksekliği buğday üretiminin başta gelme nedenleridir. Memleketimizde de günlük kalorinin büyük bir bölümünün hububat ve mamulleri ile sağlanması, buğdayın ise tüketilen hububat içinde başta gelmesi, buğday üretimini artırıcı çalışmalara öncelik kazandırmış, bunun sonucu olarak kalite konusu pek az memlekette olduğu gibi bizde de daima ikinci planda kalmıştır. Halbuki çağımızda un ve unlu mamuller teknolojisi ve endüstrisinin gün geçtikçe gelişmesi, belirli kalite ve nitelikte buğdaya olan gereksinmeyi artırmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sezgin Ünal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1979
Yayımlandığı Sayı Yıl 1979 Cilt: 4 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Ünal, S. . (1979). Buğdaylarda Kaliteyi Etkileyen Faktörler ve Birbirleri Arasındaki İlişkiler. Gıda, 4(2).
AMA Ünal S. Buğdaylarda Kaliteyi Etkileyen Faktörler ve Birbirleri Arasındaki İlişkiler. GIDA. Nisan 1979;4(2).
Chicago Ünal, Sezgin. “Buğdaylarda Kaliteyi Etkileyen Faktörler Ve Birbirleri Arasındaki İlişkiler”. Gıda 4, sy. 2 (Nisan 1979).
EndNote Ünal S (01 Nisan 1979) Buğdaylarda Kaliteyi Etkileyen Faktörler ve Birbirleri Arasındaki İlişkiler. Gıda 4 2
IEEE S. . Ünal, “Buğdaylarda Kaliteyi Etkileyen Faktörler ve Birbirleri Arasındaki İlişkiler”, GIDA, c. 4, sy. 2, 1979.
ISNAD Ünal, Sezgin. “Buğdaylarda Kaliteyi Etkileyen Faktörler Ve Birbirleri Arasındaki İlişkiler”. Gıda 4/2 (Nisan 1979).
JAMA Ünal S. Buğdaylarda Kaliteyi Etkileyen Faktörler ve Birbirleri Arasındaki İlişkiler. GIDA. 1979;4.
MLA Ünal, Sezgin. “Buğdaylarda Kaliteyi Etkileyen Faktörler Ve Birbirleri Arasındaki İlişkiler”. Gıda, c. 4, sy. 2, 1979.
Vancouver Ünal S. Buğdaylarda Kaliteyi Etkileyen Faktörler ve Birbirleri Arasındaki İlişkiler. GIDA. 1979;4(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/