BibTex RIS Kaynak Göster

Certain Aspects of Relation between Diet and Fat (in Turkish)

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 2, - , 01.04.1979

Öz

İnsan diyeti az miktarlarda bile olsa yağ içerir. Tüketilen yağın miktar ve özellikleri değişik ülkelere göre farklılık göstermektedir. Örneğin uzak doğuda insanlar yağca fakir gıdalar tüketirken, Eskimolar günde 300 gr veya daha çok yağ tüketmektedir. Avrupa ülkelerinin tüketiminde yağ total kalorinin %30-40’ını karşılamaktadır. Ülkemizde ise total kalorinin yaklaşık %24’ü yağlardan karşılanmaktadır.

Bazı Yönleri ile Beslenme-Yağ İlişkileri

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 2, - , 01.04.1979

Öz

İnsan diyeti az miktarlarda bile olsa yağ içerir. Tüketilen yağın miktar ve özellikleri değişik ülkelere göre farklılık göstermektedir. Örneğin uzak doğuda insanlar yağca fakir gıdalar tüketirken, Eskimolar günde 300 gr veya daha çok yağ tüketmektedir. Avrupa ülkelerinin tüketiminde yağ total kalorinin %30-40’ını karşılamaktadır. Ülkemizde ise total kalorinin yaklaşık %24’ü yağlardan karşılanmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Haluk Alım Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1979
Yayımlandığı Sayı Yıl 1979 Cilt: 4 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Alım, H. . (1979). Bazı Yönleri ile Beslenme-Yağ İlişkileri. Gıda, 4(2).
AMA Alım H. Bazı Yönleri ile Beslenme-Yağ İlişkileri. GIDA. Nisan 1979;4(2).
Chicago Alım, Haluk. “Bazı Yönleri Ile Beslenme-Yağ İlişkileri”. Gıda 4, sy. 2 (Nisan 1979).
EndNote Alım H (01 Nisan 1979) Bazı Yönleri ile Beslenme-Yağ İlişkileri. Gıda 4 2
IEEE H. . Alım, “Bazı Yönleri ile Beslenme-Yağ İlişkileri”, GIDA, c. 4, sy. 2, 1979.
ISNAD Alım, Haluk. “Bazı Yönleri Ile Beslenme-Yağ İlişkileri”. Gıda 4/2 (Nisan 1979).
JAMA Alım H. Bazı Yönleri ile Beslenme-Yağ İlişkileri. GIDA. 1979;4.
MLA Alım, Haluk. “Bazı Yönleri Ile Beslenme-Yağ İlişkileri”. Gıda, c. 4, sy. 2, 1979.
Vancouver Alım H. Bazı Yönleri ile Beslenme-Yağ İlişkileri. GIDA. 1979;4(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/