BibTex RIS Kaynak Göster

Gıda Güvencesi (in Turkish)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 4, - , 01.08.1997

Öz

Dünya nüfusunun hızlı artışı birçok sorunu da beraberinde getirmektedir. Bu sorunlardan en önemlisi ise artan nüfusun beslenmesidir. 2030 yılına kadar 5.7 milyardan 8.7 milyara çıkması beklenen dünya nüfusunu beslemek için öncelikle tarımsal üretimin artırılması gerekmektedir. 1974 yılında toplanan Gıda Konferansında 70’li yılların başında gündeme gelen tahıl üretimindeki şiddetli dalgalanmalar ve yıllar arası oluşan istikrarsızlık sonucu ortaya çıkan krize çözüm bulunması için yeni tedbirler alınması gerektiği bildirilmiş ve gıda ihtiyacı ve talebi ile ilgili öncelikli konulara dikkat çekilmiştir. Ancak ne yazık ki aradan 20 yıldan fazla bir süre geçmesine karşın dünya hala aynı problemle karşı karşıya bulunmaktadır. Her ne kadar bugün dünyadaki 5.7 milyar insan 20 yıl önceki toplam 4 milyar insandan kişi başına ortalama %15 daha fazla gıdaya sahip olsa da doğal kaynakların sürekliliği esas alınarak artan nüfusu beslemek için dünya gıda üretiminde daha büyük artışların olması gerekir. En son olarak 1995 yılında da uygun olmayan hava koşulları nedeniyle dünya tahıl üretimi önemli bir düşüş yaşamış ve bir çok ülke bundan etkilenmiştir.   

Gıda Güvencesi

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 4, - , 01.08.1997

Öz

Dünya nüfusunun hızlı artışı birçok sorunu da beraberinde getirmektedir. Bu sorunlardan en önemlisi ise artan nüfusun beslenmesidir. 2030 yılına kadar 5.7 milyardan 8.7 milyara çıkması beklenen dünya nüfusunu beslemek için öncelikle tarımsal üretimin artırılması gerekmektedir. 1974 yılında toplanan Gıda Konferansında 70’li yılların başında gündeme gelen tahıl üretimindeki şiddetli dalgalanmalar ve yıllar arası oluşan istikrarsızlık sonucu ortaya çıkan krize çözüm bulunması için yeni tedbirler alınması gerektiği bildirilmiş ve gıda ihtiyacı ve talebi ile ilgili öncelikli konulara dikkat çekilmiştir. Ancak ne yazık ki aradan 20 yıldan fazla bir süre geçmesine karşın dünya hala aynı problemle karşı karşıya bulunmaktadır. Her ne kadar bugün dünyadaki 5.7 milyar insan 20 yıl önceki toplam 4 milyar insandan kişi başına ortalama %15 daha fazla gıdaya sahip olsa da doğal kaynakların sürekliliği esas alınarak artan nüfusu beslemek için dünya gıda üretiminde daha büyük artışların olması gerekir. En son olarak 1995 yılında da uygun olmayan hava koşulları nedeniyle dünya tahıl üretimi önemli bir düşüş yaşamış ve bir çok ülke bundan etkilenmiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yüksel Denli Bu kişi benim

R. Ertan Anlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Denli, Y. ., & Anlı, R. E. . (1997). Gıda Güvencesi. Gıda, 22(4).
AMA Denli Y, Anlı RE. Gıda Güvencesi. GIDA. Ağustos 1997;22(4).
Chicago Denli, Yüksel, ve R. Ertan Anlı. “Gıda Güvencesi”. Gıda 22, sy. 4 (Ağustos 1997).
EndNote Denli Y, Anlı RE (01 Ağustos 1997) Gıda Güvencesi. Gıda 22 4
IEEE Y. . Denli ve R. E. . Anlı, “Gıda Güvencesi”, GIDA, c. 22, sy. 4, 1997.
ISNAD Denli, Yüksel - Anlı, R. Ertan. “Gıda Güvencesi”. Gıda 22/4 (Ağustos 1997).
JAMA Denli Y, Anlı RE. Gıda Güvencesi. GIDA. 1997;22.
MLA Denli, Yüksel ve R. Ertan Anlı. “Gıda Güvencesi”. Gıda, c. 22, sy. 4, 1997.
Vancouver Denli Y, Anlı RE. Gıda Güvencesi. GIDA. 1997;22(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/