BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Proteolysis Level of Dil Cheeses Marketed in Ankara (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 4, - , 01.08.1997

Öz

In this study, the proteolysis level and some chemical and organoleptic properties of Dil cheeses in Ankara market were determined. Total solid, fat, fat-in-dry matter, salt, salt-in-dry matter, titratable acidity, pH, total nitrogen water soluble nitrogen, ripening index non-protein nitrogen, proteose-peptone nitrogen, phosphotungstic acid soluble nitrogen, penetrometer values and total sensory evaluation scores of samples were 50.383%, 21.619%, 42.530%, 1.825%, 3.611%, 0.653%, 5.197, 4.041%. 0.496%, 12.446%. 0.229%, 0.267%, 0.096%, 7.685 mm and 19.750 respectively. The results indicated that Dil cheeses classed as unripened cheeses weren’t in a standard quality and proteolysis levels in some of them were close to that of ripened ones.  

Ankara Piyasasında Satılan Dil Peynirlerinin Proteoliz Düzeyi Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 4, - , 01.08.1997

Öz

Bu araştırmada, Ankara il merkezinde satışa sunulan Dil peynirlerinin proteoliz düzeyi ile bazı kimyasal ve duyusal özellikleri belirlenmiştir. Peynir örneklerinde kurumadde, yağ, kurumaddede yağ, tuz kurumaddede tuz, filtrasyon asitliği, pH, toplam azot, suda çözünen azot, olgunlaşma katsayısı, protein olmayan azot, proteaz pepton azotu, fosfotungistik asitte çözünen azot ve penetrometre değerleri ile toplam duyusal puanlar sırasıyla %50.383, %21.619, %42.530, %1.825, %3.611, %0.653.  5.197, %4.041. %0.496, %12.446. %0.229, %0.267, %0.096, 7.685 mm ve 19.750 olarak saptanmıştır. Elde edilen sonuçlar, taze olarak tüketilen bir peynir çeşidi olan Dil peynirlerinin, standart kalitede olmadığını, proteoliz düzeylerinden bazılarının olgun peynirlerdekine yakın olduğunu göstermiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Celalettin Koçak Bu kişi benim

Gülsüm Aydınoğlu Bu kişi benim

Kadriye Uslu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Koçak, C. ., Aydınoğlu, G. ., & Uslu, K. . (1997). Ankara Piyasasında Satılan Dil Peynirlerinin Proteoliz Düzeyi Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 22(4).
AMA Koçak C, Aydınoğlu G, Uslu K. Ankara Piyasasında Satılan Dil Peynirlerinin Proteoliz Düzeyi Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Ağustos 1997;22(4).
Chicago Koçak, Celalettin, Gülsüm Aydınoğlu, ve Kadriye Uslu. “Ankara Piyasasında Satılan Dil Peynirlerinin Proteoliz Düzeyi Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 22, sy. 4 (Ağustos 1997).
EndNote Koçak C, Aydınoğlu G, Uslu K (01 Ağustos 1997) Ankara Piyasasında Satılan Dil Peynirlerinin Proteoliz Düzeyi Üzerinde bir Araştırma. Gıda 22 4
IEEE C. . Koçak, G. . Aydınoğlu, ve K. . Uslu, “Ankara Piyasasında Satılan Dil Peynirlerinin Proteoliz Düzeyi Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 22, sy. 4, 1997.
ISNAD Koçak, Celalettin vd. “Ankara Piyasasında Satılan Dil Peynirlerinin Proteoliz Düzeyi Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 22/4 (Ağustos 1997).
JAMA Koçak C, Aydınoğlu G, Uslu K. Ankara Piyasasında Satılan Dil Peynirlerinin Proteoliz Düzeyi Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1997;22.
MLA Koçak, Celalettin vd. “Ankara Piyasasında Satılan Dil Peynirlerinin Proteoliz Düzeyi Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 22, sy. 4, 1997.
Vancouver Koçak C, Aydınoğlu G, Uslu K. Ankara Piyasasında Satılan Dil Peynirlerinin Proteoliz Düzeyi Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1997;22(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/