In this study, effect of adding different levels, i.e. 0.01%, 0.02%, 0.03%, 0.04% and 0.05% of calcium chloride on some properties of fresh White cheese, made from cow’s milk pasteurized at 72±1 oC for 2±0.3 minutes, were investigated. According to the results, it was concluded that total solids, fat and protein contents of fresh White cheese were significantly affected by calcium chloride (P<0.01). The highest total solids, fat and protein content were found in the cheese samples made by using the milk in which 0.03% calcium chloride was added.
Bu araştırmada 72±1 oC de 2±0.3 dakika süreyle pastörize edilen inek sütüne farklı seviyelerde kalsiyum klorür katarak peynire işlemenin, taze ürünün kurumadde, yağ ve protein gibi bazı nitelikleri üzerine etkisi incelenmiştir. Sonuç olarak, taze Beyaz peynirde en yüksek kurumadde (%29.79±0.16), yağ (%13.3±0.3) ve protein (%11.53±0.14) içeriği, sütüne %0.03 oranında kalsiyum klorür eklenerek yapılan örnekte elde edilmiştir (P<0.01).
Gürsel, A. ., Ergül, E. ., Gürsoy, A. ., Erdoğdu, N. G. . (1987). Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi. Gıda, 12(5).
AMA
Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A, Erdoğdu NG. Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi. GIDA. Ekim 1987;12(5).
Chicago
Gürsel, Asuman, Erkan Ergül, Ayşe Gürsoy, ve N. Gül Erdoğdu. “Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi”. Gıda 12, sy. 5 (Ekim 1987).
EndNote
Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A, Erdoğdu NG (01 Ekim 1987) Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi. Gıda 12 5
IEEE
A. . Gürsel, E. . Ergül, A. . Gürsoy, ve N. G. . Erdoğdu, “Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi”, GIDA, c. 12, sy. 5, 1987.
ISNAD
Gürsel, Asuman vd. “Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi”. Gıda 12/5 (Ekim 1987).
JAMA
Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A, Erdoğdu NG. Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi. GIDA. 1987;12.
MLA
Gürsel, Asuman vd. “Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi”. Gıda, c. 12, sy. 5, 1987.
Vancouver
Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A, Erdoğdu NG. Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi. GIDA. 1987;12(5).