BibTex RIS Kaynak Göster

Effect of Calcium Chloride on Certain Properties of Fresh White Cheese (Turkish with English Abstract)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 5, - , 01.10.1987

Öz

In this study, effect of adding different levels, i.e. 0.01%, 0.02%, 0.03%, 0.04% and 0.05% of calcium chloride on some properties of fresh White cheese, made from cow’s milk pasteurized at 72±1 oC for 2±0.3 minutes, were investigated. According to the results, it was concluded that total solids, fat and protein contents of fresh White cheese were significantly affected by calcium chloride (P<0.01). The highest total solids, fat and protein content were found in the cheese samples made by using the milk in which 0.03% calcium chloride was added.  

Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 5, - , 01.10.1987

Öz

Bu araştırmada 72±1 oC de 2±0.3 dakika süreyle pastörize edilen inek sütüne farklı seviyelerde kalsiyum klorür katarak peynire işlemenin, taze ürünün kurumadde, yağ ve protein gibi bazı nitelikleri üzerine etkisi incelenmiştir. Sonuç olarak, taze Beyaz peynirde en yüksek kurumadde (%29.79±0.16), yağ (%13.3±0.3) ve protein (%11.53±0.14) içeriği, sütüne %0.03 oranında kalsiyum klorür eklenerek yapılan örnekte elde edilmiştir (P<0.01).   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Asuman Gürsel Bu kişi benim

Erkan Ergül Bu kişi benim

Ayşe Gürsoy Bu kişi benim

N. Gül Erdoğdu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Gürsel, A. ., Ergül, E. ., Gürsoy, A. ., Erdoğdu, N. G. . (1987). Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi. Gıda, 12(5).
AMA Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A, Erdoğdu NG. Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi. GIDA. Ekim 1987;12(5).
Chicago Gürsel, Asuman, Erkan Ergül, Ayşe Gürsoy, ve N. Gül Erdoğdu. “Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi”. Gıda 12, sy. 5 (Ekim 1987).
EndNote Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A, Erdoğdu NG (01 Ekim 1987) Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi. Gıda 12 5
IEEE A. . Gürsel, E. . Ergül, A. . Gürsoy, ve N. G. . Erdoğdu, “Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi”, GIDA, c. 12, sy. 5, 1987.
ISNAD Gürsel, Asuman vd. “Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi”. Gıda 12/5 (Ekim 1987).
JAMA Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A, Erdoğdu NG. Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi. GIDA. 1987;12.
MLA Gürsel, Asuman vd. “Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi”. Gıda, c. 12, sy. 5, 1987.
Vancouver Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A, Erdoğdu NG. Kalsiyum Klorürün Taze Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi. GIDA. 1987;12(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/