BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Production of Tofu from Some Soybean Varieties Grown In Turkey (in Turkish)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 5, - , 01.10.1987

Öz

Leguminosae familyasından olan soya fasülyesi (Glysine max. L. merrill) tarımı ülkemizde ilk defa 1. Dünya savaşı yıllarında başlamıştır. 1950 yılında 2045 hektar alanda yapılan soya üretimi gittikçe artarak 1970 yılında 11000 hektara ulaşmıştır. 1970 yılından 1980 yılına kadar üretim alanı giderek azalmıştır. 1981 yılında başlatılan teşvik tedbirleri ile ikinci ürün olarak ekim alanı artmış ve 1985 yılında ekim alanı 28000 hektara ulaşmıştır. 1964 yılında 5000 ton (833 kg/ha) olan soya üretimi 1985 yılında 60000 tona (2147 kg/ha) erişmiştir (Anonymous, 1983 ve 1985).

Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinden Soya Peyniri (tofu) Üretimi Üzerinde Araştırma

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 5, - , 01.10.1987

Öz

Leguminosae familyasından olan soya fasülyesi (Glysine max. L. merrill) tarımı ülkemizde ilk defa 1. Dünya savaşı yıllarında başlamıştır. 1950 yılında 2045 hektar alanda yapılan soya üretimi gittikçe artarak 1970 yılında 11000 hektara ulaşmıştır. 1970 yılından 1980 yılına kadar üretim alanı giderek azalmıştır. 1981 yılında başlatılan teşvik tedbirleri ile ikinci ürün olarak ekim alanı artmış ve 1985 yılında ekim alanı 28000 hektara ulaşmıştır. 1964 yılında 5000 ton (833 kg/ha) olan soya üretimi 1985 yılında 60000 tona (2147 kg/ha) erişmiştir (Anonymous, 1983 ve 1985).

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nevzat Artık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Artık, N. . (1987). Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinden Soya Peyniri (tofu) Üretimi Üzerinde Araştırma. Gıda, 12(5).
AMA Artık N. Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinden Soya Peyniri (tofu) Üretimi Üzerinde Araştırma. GIDA. Ekim 1987;12(5).
Chicago Artık, Nevzat. “Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinden Soya Peyniri (tofu) Üretimi Üzerinde Araştırma”. Gıda 12, sy. 5 (Ekim 1987).
EndNote Artık N (01 Ekim 1987) Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinden Soya Peyniri (tofu) Üretimi Üzerinde Araştırma. Gıda 12 5
IEEE N. . Artık, “Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinden Soya Peyniri (tofu) Üretimi Üzerinde Araştırma”, GIDA, c. 12, sy. 5, 1987.
ISNAD Artık, Nevzat. “Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinden Soya Peyniri (tofu) Üretimi Üzerinde Araştırma”. Gıda 12/5 (Ekim 1987).
JAMA Artık N. Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinden Soya Peyniri (tofu) Üretimi Üzerinde Araştırma. GIDA. 1987;12.
MLA Artık, Nevzat. “Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinden Soya Peyniri (tofu) Üretimi Üzerinde Araştırma”. Gıda, c. 12, sy. 5, 1987.
Vancouver Artık N. Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinden Soya Peyniri (tofu) Üretimi Üzerinde Araştırma. GIDA. 1987;12(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/