BibTex RIS Kaynak Göster

Ethyl Alcohol Yeasts (in Turkish)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 5, - , 01.10.1987

Öz

“İspirto mayası” fermentasyon yoluyla ve damıtılmak suretiyle elde edilen etanolun üretiminde kullanılan mayalara pratikte verilen bir isimdir. Endüstriyel amaçla en yaygın olarak Saccharomyces cerevisiae suşları kullanılır. Saccharomyces cerevisiae’nın en belirgin özellikleri; fermentasyondaki yüksek hız ve ürün, geniş pH aralığı, yüksek etanol toleransı ve üretimde maya kitlesinin teknik yönden kolay işlenebilmesidir.Saccharomyces cerevisiae dışında etanol fermentasyonunda kullanılan diğer mayalar; peynir altı suyundan etanol üretiminde Kluyveromyces fragilis (lactis), rom üretimi için Shizosaccharomyces pombe, viski üretimi için karışık kültürde S. cerevisiae ile birlikte kullanılan S. uvarum veya  S. carlsbergensis’lerdir.   

İspirto Mayaları

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 5, - , 01.10.1987

Öz

“İspirto mayası” fermentasyon yoluyla ve damıtılmak suretiyle elde edilen etanolun üretiminde kullanılan mayalara pratikte verilen bir isimdir. Endüstriyel amaçla en yaygın olarak Saccharomyces cerevisiae suşları kullanılır. Saccharomyces cerevisiae’nın en belirgin özellikleri; fermentasyondaki yüksek hız ve ürün, geniş pH aralığı, yüksek etanol toleransı ve üretimde maya kitlesinin teknik yönden kolay işlenebilmesidir.Saccharomyces cerevisiae dışında etanol fermentasyonunda kullanılan diğer mayalar; peynir altı suyundan etanol üretiminde Kluyveromyces fragilis (lactis), rom üretimi için Shizosaccharomyces pombe, viski üretimi için karışık kültürde S. cerevisiae ile birlikte kullanılan S. uvarum veya  S. carlsbergensis’lerdir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Filiz Özçelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Özçelik, F. . (1987). İspirto Mayaları. Gıda, 12(5).
AMA Özçelik F. İspirto Mayaları. GIDA. Ekim 1987;12(5).
Chicago Özçelik, Filiz. “İspirto Mayaları”. Gıda 12, sy. 5 (Ekim 1987).
EndNote Özçelik F (01 Ekim 1987) İspirto Mayaları. Gıda 12 5
IEEE F. . Özçelik, “İspirto Mayaları”, GIDA, c. 12, sy. 5, 1987.
ISNAD Özçelik, Filiz. “İspirto Mayaları”. Gıda 12/5 (Ekim 1987).
JAMA Özçelik F. İspirto Mayaları. GIDA. 1987;12.
MLA Özçelik, Filiz. “İspirto Mayaları”. Gıda, c. 12, sy. 5, 1987.
Vancouver Özçelik F. İspirto Mayaları. GIDA. 1987;12(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/