BibTex RIS Kaynak Göster

Possible Adulterations and Chances of Proving in Fruit Juices (in Turkish)

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 4, - , 01.08.1979

Öz

Yiyecek ve içeceklerin mevzuatta yer alan belirlemelere aykırı olarak işlenmesi ve pazarlanması ile tüketicinin sağlık, beslenme ve ekonomi açısından aldanmasına yol açması, genel olarak tağşiş olarak tanımlanmaktadır. İzin verilmeyen katkıların bir yiyecek veya içecek içerisinde bulunması, izin verilen katkıların belirlenen miktardan fazla eklenmesi ve başka bir yiyecek veya içeceğin karıştırılması gibi olaylar, tağşiş kavramı içerisinde yer almaktadır. Meyve suları, en yaygın olarak tağşiş edilen yiyecek ve içeceklerin başında gelmektedir. Üretimin, giderek artan tüketimi karşılayacak düzeye henüz ulaşamamış olması ve hammadde fiyatlarının yüksekliği, meyve sularının tağşiş edilmesine yol açan ana etkenler olarak görülmektedir. Etkin bir gıda kontrolunun yapılamaması, olayın önüne geçilmesini güçleştirmektedir.   

Meyve Sularında Olası Tağşişler ve Kanıtlama Olanakları

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 4, - , 01.08.1979

Öz

Yiyecek ve içeceklerin mevzuatta yer alan belirlemelere aykırı olarak işlenmesi ve pazarlanması ile tüketicinin sağlık, beslenme ve ekonomi açısından aldanmasına yol açması, genel olarak tağşiş olarak tanımlanmaktadır. İzin verilmeyen katkıların bir yiyecek veya içecek içerisinde bulunması, izin verilen katkıların belirlenen miktardan fazla eklenmesi ve başka bir yiyecek veya içeceğin karıştırılması gibi olaylar, tağşiş kavramı içerisinde yer almaktadır. Meyve suları, en yaygın olarak tağşiş edilen yiyecek ve içeceklerin başında gelmektedir. Üretimin, giderek artan tüketimi karşılayacak düzeye henüz ulaşamamış olması ve hammadde fiyatlarının yüksekliği, meyve sularının tağşiş edilmesine yol açan ana etkenler olarak görülmektedir. Etkin bir gıda kontrolunun yapılamaması, olayın önüne geçilmesini güçleştirmektedir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aziz Ekşi Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1979
Yayımlandığı Sayı Yıl 1979 Cilt: 4 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Ekşi, A. . (1979). Meyve Sularında Olası Tağşişler ve Kanıtlama Olanakları. Gıda, 4(4).
AMA Ekşi A. Meyve Sularında Olası Tağşişler ve Kanıtlama Olanakları. GIDA. Ağustos 1979;4(4).
Chicago Ekşi, Aziz. “Meyve Sularında Olası Tağşişler Ve Kanıtlama Olanakları”. Gıda 4, sy. 4 (Ağustos 1979).
EndNote Ekşi A (01 Ağustos 1979) Meyve Sularında Olası Tağşişler ve Kanıtlama Olanakları. Gıda 4 4
IEEE A. . Ekşi, “Meyve Sularında Olası Tağşişler ve Kanıtlama Olanakları”, GIDA, c. 4, sy. 4, 1979.
ISNAD Ekşi, Aziz. “Meyve Sularında Olası Tağşişler Ve Kanıtlama Olanakları”. Gıda 4/4 (Ağustos 1979).
JAMA Ekşi A. Meyve Sularında Olası Tağşişler ve Kanıtlama Olanakları. GIDA. 1979;4.
MLA Ekşi, Aziz. “Meyve Sularında Olası Tağşişler Ve Kanıtlama Olanakları”. Gıda, c. 4, sy. 4, 1979.
Vancouver Ekşi A. Meyve Sularında Olası Tağşişler ve Kanıtlama Olanakları. GIDA. 1979;4(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/