BibTex RIS Kaynak Göster

Role of Oxidation in Losses during Production of Vegetable Oils (in Turkish)

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 4, - , 01.08.1979

Öz

Ülkemizin son yıllarda içinde bulunduğu ekonomik zorluklar Yağ Endüstrimizi de büyük boyutlarda etkilemiş ve bir “yağ sıkıntısı” kendisini göstermiştir. Çeşitli nedenlerin bir sonucu olan bu sıkıntıya katkısı olduğuna inandığım, bitkisel yağların sızdırılması ve rafinasyonu işlemlerinde oksidasyondan ileri gelen kayıpların önemine değinmekte yarar olacaktır. Sızdırma ve rafinasyon aşamalarındaki yağ-oksidasyon ilişkilerine girmeden oksidasyon olayının nasıl başlayıp geliştiğini hatırlamak konuyu daha iyi takip edebilmekte yardımcı olacaktır.   

Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 4, - , 01.08.1979

Öz

Ülkemizin son yıllarda içinde bulunduğu ekonomik zorluklar Yağ Endüstrimizi de büyük boyutlarda etkilemiş ve bir “yağ sıkıntısı” kendisini göstermiştir. Çeşitli nedenlerin bir sonucu olan bu sıkıntıya katkısı olduğuna inandığım, bitkisel yağların sızdırılması ve rafinasyonu işlemlerinde oksidasyondan ileri gelen kayıpların önemine değinmekte yarar olacaktır. Sızdırma ve rafinasyon aşamalarındaki yağ-oksidasyon ilişkilerine girmeden oksidasyon olayının nasıl başlayıp geliştiğini hatırlamak konuyu daha iyi takip edebilmekte yardımcı olacaktır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Haluk Alım Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1979
Yayımlandığı Sayı Yıl 1979 Cilt: 4 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Alım, H. . (1979). Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü. Gıda, 4(4).
AMA Alım H. Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü. GIDA. Ağustos 1979;4(4).
Chicago Alım, Haluk. “Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü”. Gıda 4, sy. 4 (Ağustos 1979).
EndNote Alım H (01 Ağustos 1979) Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü. Gıda 4 4
IEEE H. . Alım, “Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü”, GIDA, c. 4, sy. 4, 1979.
ISNAD Alım, Haluk. “Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü”. Gıda 4/4 (Ağustos 1979).
JAMA Alım H. Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü. GIDA. 1979;4.
MLA Alım, Haluk. “Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü”. Gıda, c. 4, sy. 4, 1979.
Vancouver Alım H. Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü. GIDA. 1979;4(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/