Sağlıklı ve kaliteli yaşam için, kişiler yağlı gıdalardan sürekli kaçınmaktadır. Et ve et ürünleri yağ ve kolesterol miktarı yüksek gıdalardır. Parça etler, yağlarından ayrılarak yağsız hale getirilebilir. Kıyma tip ve emülsiye tip ürünler fazla miktarda yağ içerirler. Bu tip ürünlerin yağ miktarı, ürünün yağ yerine yağ ikame maddeleriyle formüle edilmesiyle azaltılabilir. İlave su, yağsız et, bazı protein ve karbonhidrat kökenli maddeler ve sentetik bileşikler bu amaç için kullanılabilmektedir.
Today’s health conscious consumers have continuously avoided consumption of foods high in fat. Meat and meat products such as ground beef, patties, emulsified sausages contain higher level of fat and cholesterol. Meat cuts become leaner by trimming of visible fat. The fat content of meat products can also be reduced by reformulation with fat substitutes. Most substitutes such as added water, leaner meats, protein-based substitutes, carbohydrate-based substitutes and synthetic compounds can be used for fat reduction.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ekim 1997 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 5 |