BibTex RIS Kaynak Göster

Investigation on Trans Fatty Acids in Butter (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 5, - , 01.10.1997

Öz

In the 11 pasteurized breakfast and table butter from different firms; C14:1, D9; C16:1D11; C18:1D12; C18:1D13; C18:3D9, 12, 15 trans fatty acids have been determined their average quantities as a percentage of total fatty acids were 0.5220; 1.1502; 6.8367; 2.5719; 1.5283; 0.4504; 0.2577, respectively and 13.3175±3.23 for total trans fatty acids. Total amount of trans fatty acids in the buffer have been calculated as 10.69 g/10 g butter. According to the butter consumption per a person in our country, trans fatty acids intake level is 1.8 g person-1.day-1.

Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 5, - , 01.10.1997

Öz

Değişik firmalara ait 11 adet pastörize kahvaltılık ve mutfak tereyağlarında C14:1, D9; C16:1 D11; C18:1 D12; C18:1 D13; C18:3 D9, 12, 15 trans yağ asitleri belirlenmiş olup, ortalama miktarları ile toplam yağ asitlerinin %1 olarak 0.5220; 1.1502, 6.8367; 2.5719; 1.5283; 0.4504; 0.2577 ve toplam trans yağ asitleri %13.3175±3.23’ü düzeyindedir. Toplam trans yağ asitlerinin tereyağındaki miktarı ise 10.69 g/100 g tereyağı olarak hesaplanmıştır. Ülkemizde kişi başına tereyağı tüketimine göre trans yağ asit alımı, 1.8 g.Kişi-1.gün-1 düzeyindedir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gülderen Oysun Bu kişi benim

Yaşar Hışıl Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Oysun, G. ., & Hışıl, Y. . (1997). Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması. Gıda, 22(5).
AMA Oysun G, Hışıl Y. Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması. GIDA. Ekim 1997;22(5).
Chicago Oysun, Gülderen, ve Yaşar Hışıl. “Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması”. Gıda 22, sy. 5 (Ekim 1997).
EndNote Oysun G, Hışıl Y (01 Ekim 1997) Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması. Gıda 22 5
IEEE G. . Oysun ve Y. . Hışıl, “Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması”, GIDA, c. 22, sy. 5, 1997.
ISNAD Oysun, Gülderen - Hışıl, Yaşar. “Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması”. Gıda 22/5 (Ekim 1997).
JAMA Oysun G, Hışıl Y. Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması. GIDA. 1997;22.
MLA Oysun, Gülderen ve Yaşar Hışıl. “Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması”. Gıda, c. 22, sy. 5, 1997.
Vancouver Oysun G, Hışıl Y. Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması. GIDA. 1997;22(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/