In the 11 pasteurized breakfast and table butter from different firms; C14:1, D9; C16:1D11; C18:1D12; C18:1D13; C18:3D9, 12, 15 trans fatty acids have been determined their average quantities as a percentage of total fatty acids were 0.5220; 1.1502; 6.8367; 2.5719; 1.5283; 0.4504; 0.2577, respectively and 13.3175±3.23 for total trans fatty acids. Total amount of trans fatty acids in the buffer have been calculated as 10.69 g/10 g butter. According to the butter consumption per a person in our country, trans fatty acids intake level is 1.8 g person-1.day-1.
Değişik firmalara ait 11 adet pastörize kahvaltılık ve mutfak tereyağlarında C14:1, D9; C16:1 D11; C18:1 D12; C18:1 D13; C18:3 D9, 12, 15 trans yağ asitleri belirlenmiş olup, ortalama miktarları ile toplam yağ asitlerinin %1 olarak 0.5220; 1.1502, 6.8367; 2.5719; 1.5283; 0.4504; 0.2577 ve toplam trans yağ asitleri %13.3175±3.23’ü düzeyindedir. Toplam trans yağ asitlerinin tereyağındaki miktarı ise 10.69 g/100 g tereyağı olarak hesaplanmıştır. Ülkemizde kişi başına tereyağı tüketimine göre trans yağ asit alımı, 1.8 g.Kişi-1.gün-1 düzeyindedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ekim 1997 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 5 |