The wastes and by-products of cereal industry, are mixture that generally from during the pre-treatment processes, milling and storage stages of cereals. Moreover, the wastes of starch, brewing and baking industries are also included in this group. In this article, the evaluation and utilization facilities of the wastes mentioned above, which cause a remarkable loss of resources, have been discussed and some related information has been quoted.
Hububat endüstrisi artıkları genel olarak tahılların ön hazırlık işlemlerinde, değirmencilik ve depolama basamaklarında ortaya çıkan karışımlardır. Ayrıca nişasta endüstrisinde, biracılıkta ve ekmekçilikte ortaya çıkan diğer bazı artıklar da bu gruba girmektedir. Bu makalede yukarıda sözü edilen ve önemli kaynak kaybına yol açan bu artıkların değerlendirilmesi ve kullanım olanakları ele alınmış ve bunlarla ilgili bazı bilgiler aktarılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ekim 1997 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 5 |