Süt tozu, isminden de anlaşılacağı üzere sütün kurutularak toz haline getirilmiş şeklidir. Genellikle sütün çok olduğu bölgelerde üretilir; yoğurt, peynir, dondurma gibi süt mamulleri ile çocuk maması, bisküvi, çikolata, hazır çorba, ekmek, sucuk vs. gibi çeşitli mamullerin yapımında kullanılır. Beslenme değeri yüksek olduğundan ve uzun süre bozulmadan saklanabildiğinden kuraklık, deprem, su baskını gibi felaketlerde ve diğer afetlerde halkın beslenmesi için düşünüleni ilk besindir. Bu yüzden bir çok ülkenin ve uluslar arası örgütün ilk yaptığı besin yardımı süt tozu olmaktadır. Ülkemizde endüstrisi pek gelişmediğinden süt tozu kullanımı azdır. Uluslar arası örgütün ilk yaptığı besin yardımı süt tozu olmaktadır. Ülkemizde endüstrisi pek gelişmediğinden süt tozu kullanımı azdır. Uluslar arası örgütlerce uygulanan beslenme programları çerçevesinde, özellikle ilkokul öğrencilerine verilmek üzere bir süre Türkiye’ye fazla miktarda süt tozu gelmiştir. Gönderilen süt tozlarında kalitenin düşük olması ve süt tozu tüketimi alışkanlığının bulunmayışı nedeniyle, süt tozlarında kalitenin düşük olması ve süt tozu tüketimi alışkanlığının bulunmayışı nedeniyle, süt tozundan hazırlanan içme sütleri beğenilmemiştir.
Süt tozu, isminden de anlaşılacağı üzere sütün kurutularak toz haline getirilmiş şeklidir. Genellikle sütün çok olduğu bölgelerde üretilir; yoğurt, peynir, dondurma gibi süt mamulleri ile çocuk maması, bisküvi, çikolata, hazır çorba, ekmek, sucuk vs. gibi çeşitli mamullerin yapımında kullanılır. Beslenme değeri yüksek olduğundan ve uzun süre bozulmadan saklanabildiğinden kuraklık, deprem, su baskını gibi felaketlerde ve diğer afetlerde halkın beslenmesi için düşünüleni ilk besindir. Bu yüzden bir çok ülkenin ve uluslar arası örgütün ilk yaptığı besin yardımı süt tozu olmaktadır. Ülkemizde endüstrisi pek gelişmediğinden süt tozu kullanımı azdır. Uluslar arası örgütün ilk yaptığı besin yardımı süt tozu olmaktadır. Ülkemizde endüstrisi pek gelişmediğinden süt tozu kullanımı azdır. Uluslar arası örgütlerce uygulanan beslenme programları çerçevesinde, özellikle ilkokul öğrencilerine verilmek üzere bir süre Türkiye’ye fazla miktarda süt tozu gelmiştir. Gönderilen süt tozlarında kalitenin düşük olması ve süt tozu tüketimi alışkanlığının bulunmayışı nedeniyle, süt tozlarında kalitenin düşük olması ve süt tozu tüketimi alışkanlığının bulunmayışı nedeniyle, süt tozundan hazırlanan içme sütleri beğenilmemiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Şubat 1980 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1980 Cilt: 5 Sayı: 1 |