BibTex RIS Kaynak Göster

Determination of Presence of Milk Powder in Sterilized Milk (in Turkish)

Yıl 1980, Cilt: 5 Sayı: 1, - , 01.02.1980

Öz

Süt tozu, isminden de anlaşılacağı üzere sütün kurutularak toz haline getirilmiş şeklidir. Genellikle sütün çok olduğu bölgelerde üretilir; yoğurt, peynir, dondurma gibi süt mamulleri ile çocuk maması, bisküvi, çikolata, hazır çorba, ekmek, sucuk vs. gibi çeşitli mamullerin yapımında kullanılır. Beslenme değeri yüksek olduğundan ve uzun süre bozulmadan saklanabildiğinden kuraklık, deprem, su baskını gibi felaketlerde ve diğer afetlerde halkın beslenmesi için düşünüleni ilk besindir. Bu yüzden bir çok ülkenin ve uluslar arası örgütün ilk yaptığı besin yardımı süt tozu olmaktadır. Ülkemizde endüstrisi pek gelişmediğinden süt tozu kullanımı azdır. Uluslar arası örgütün ilk yaptığı besin yardımı süt tozu olmaktadır. Ülkemizde endüstrisi pek gelişmediğinden süt tozu kullanımı azdır. Uluslar arası örgütlerce uygulanan beslenme programları çerçevesinde, özellikle ilkokul öğrencilerine verilmek üzere bir süre Türkiye’ye fazla miktarda süt tozu gelmiştir. Gönderilen süt tozlarında kalitenin düşük olması ve süt tozu tüketimi alışkanlığının bulunmayışı nedeniyle, süt tozlarında kalitenin düşük olması ve süt tozu tüketimi alışkanlığının bulunmayışı nedeniyle, süt tozundan hazırlanan içme sütleri beğenilmemiştir.

Sterilize Sütte Süttozu Aranması

Yıl 1980, Cilt: 5 Sayı: 1, - , 01.02.1980

Öz

Süt tozu, isminden de anlaşılacağı üzere sütün kurutularak toz haline getirilmiş şeklidir. Genellikle sütün çok olduğu bölgelerde üretilir; yoğurt, peynir, dondurma gibi süt mamulleri ile çocuk maması, bisküvi, çikolata, hazır çorba, ekmek, sucuk vs. gibi çeşitli mamullerin yapımında kullanılır. Beslenme değeri yüksek olduğundan ve uzun süre bozulmadan saklanabildiğinden kuraklık, deprem, su baskını gibi felaketlerde ve diğer afetlerde halkın beslenmesi için düşünüleni ilk besindir. Bu yüzden bir çok ülkenin ve uluslar arası örgütün ilk yaptığı besin yardımı süt tozu olmaktadır. Ülkemizde endüstrisi pek gelişmediğinden süt tozu kullanımı azdır. Uluslar arası örgütün ilk yaptığı besin yardımı süt tozu olmaktadır. Ülkemizde endüstrisi pek gelişmediğinden süt tozu kullanımı azdır. Uluslar arası örgütlerce uygulanan beslenme programları çerçevesinde, özellikle ilkokul öğrencilerine verilmek üzere bir süre Türkiye’ye fazla miktarda süt tozu gelmiştir. Gönderilen süt tozlarında kalitenin düşük olması ve süt tozu tüketimi alışkanlığının bulunmayışı nedeniyle, süt tozlarında kalitenin düşük olması ve süt tozu tüketimi alışkanlığının bulunmayışı nedeniyle, süt tozundan hazırlanan içme sütleri beğenilmemiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hasan Yaygın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1980
Yayımlandığı Sayı Yıl 1980 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yaygın, H. . (1980). Sterilize Sütte Süttozu Aranması. Gıda, 5(1).
AMA Yaygın H. Sterilize Sütte Süttozu Aranması. GIDA. Şubat 1980;5(1).
Chicago Yaygın, Hasan. “Sterilize Sütte Süttozu Aranması”. Gıda 5, sy. 1 (Şubat 1980).
EndNote Yaygın H (01 Şubat 1980) Sterilize Sütte Süttozu Aranması. Gıda 5 1
IEEE H. . Yaygın, “Sterilize Sütte Süttozu Aranması”, GIDA, c. 5, sy. 1, 1980.
ISNAD Yaygın, Hasan. “Sterilize Sütte Süttozu Aranması”. Gıda 5/1 (Şubat 1980).
JAMA Yaygın H. Sterilize Sütte Süttozu Aranması. GIDA. 1980;5.
MLA Yaygın, Hasan. “Sterilize Sütte Süttozu Aranması”. Gıda, c. 5, sy. 1, 1980.
Vancouver Yaygın H. Sterilize Sütte Süttozu Aranması. GIDA. 1980;5(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/