BibTex RIS Kaynak Göster

Continuous System in Wine Production (in Turkish)

Yıl 1980, Cilt: 5 Sayı: 1, - , 01.02.1980

Öz

Şarap ve meyve şarabı üretimi, işletmelerin büyük bir kısmında geleneksel küv fermantasyonu metoduyla yapılmaktadır. Şıra veya meyve suyu, hasat zamanında ham maddeyi oluşturmaktadır.Fermantasyon kaplarının büyüklüğü üretilecek şarabın miktarına bağlı olduğundan, kullanılan küvlerin büyüklüğü çok çeşitlidir. Şarap yapımında kullanılan materyalin taşınması, ekonomik faktörler, kalite sorunları ve taşıma güçlüklerinden dolayı pratik değildir. Bu yüzden şarap yapımı genellikle, hasat bölgelerinde gerçekleştirilir. Bu soruna getirilen çözüm yetişme bölgelerinde meyve suyu konsantratlarının yapılıp, işleme yerine taşınmasıdır. Bu yöntem meyve suyu konsantratı endüstrisi gelişmiş ve aroma tutucu üniteleri bulunan ülkelerde taraftar bulmaktadır. Elde edilen sonuçlar çok iyidir. Bununla beraber, temel sorun halâ ortada durmaktadır. Küvlerde fermantasyon, yüksek kapital ve işçilik giderlerinin fazla olmasından dolayı ekonomik değildir. Geçmişte şarap üretimini sürekli hale getirmek için yapılan girişimler mikrobiyolojik ve hijyenik sorunlardan dolayı başarısız kalmıştı.   

Şarap Üretiminde Kontinü Sistem

Yıl 1980, Cilt: 5 Sayı: 1, - , 01.02.1980

Öz

Şarap ve meyve şarabı üretimi, işletmelerin büyük bir kısmında geleneksel küv fermantasyonu metoduyla yapılmaktadır. Şıra veya meyve suyu, hasat zamanında ham maddeyi oluşturmaktadır.Fermantasyon kaplarının büyüklüğü üretilecek şarabın miktarına bağlı olduğundan, kullanılan küvlerin büyüklüğü çok çeşitlidir. Şarap yapımında kullanılan materyalin taşınması, ekonomik faktörler, kalite sorunları ve taşıma güçlüklerinden dolayı pratik değildir. Bu yüzden şarap yapımı genellikle, hasat bölgelerinde gerçekleştirilir. Bu soruna getirilen çözüm yetişme bölgelerinde meyve suyu konsantratlarının yapılıp, işleme yerine taşınmasıdır. Bu yöntem meyve suyu konsantratı endüstrisi gelişmiş ve aroma tutucu üniteleri bulunan ülkelerde taraftar bulmaktadır. Elde edilen sonuçlar çok iyidir. Bununla beraber, temel sorun halâ ortada durmaktadır. Küvlerde fermantasyon, yüksek kapital ve işçilik giderlerinin fazla olmasından dolayı ekonomik değildir. Geçmişte şarap üretimini sürekli hale getirmek için yapılan girişimler mikrobiyolojik ve hijyenik sorunlardan dolayı başarısız kalmıştı.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yahya Cenik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1980
Yayımlandığı Sayı Yıl 1980 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Cenik, Y. . (1980). Şarap Üretiminde Kontinü Sistem. Gıda, 5(1).
AMA Cenik Y. Şarap Üretiminde Kontinü Sistem. GIDA. Şubat 1980;5(1).
Chicago Cenik, Yahya. “Şarap Üretiminde Kontinü Sistem”. Gıda 5, sy. 1 (Şubat 1980).
EndNote Cenik Y (01 Şubat 1980) Şarap Üretiminde Kontinü Sistem. Gıda 5 1
IEEE Y. . Cenik, “Şarap Üretiminde Kontinü Sistem”, GIDA, c. 5, sy. 1, 1980.
ISNAD Cenik, Yahya. “Şarap Üretiminde Kontinü Sistem”. Gıda 5/1 (Şubat 1980).
JAMA Cenik Y. Şarap Üretiminde Kontinü Sistem. GIDA. 1980;5.
MLA Cenik, Yahya. “Şarap Üretiminde Kontinü Sistem”. Gıda, c. 5, sy. 1, 1980.
Vancouver Cenik Y. Şarap Üretiminde Kontinü Sistem. GIDA. 1980;5(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/