BibTex RIS Kaynak Göster

Utilization of Immunological Methods for Identification of Use of Additives in Fermentation Technology (in Turkish)

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 1, - , 01.02.1988

Öz

İmmunolojik reaksiyonlardan salgın ve enfeksiyon hastalıklarla savaşımda önce tıpta yararlanılmıştır. Daha sonra başlı başına bir bilim dalı olarak gelişen immunoloji, sadece tıp, biyoloji, biyokimya değil, duyarlı ve spesifik tayinlerin gerektiği gıda bilimi alanında da kullanılma olanağı bulmuştur. Farklı protein yapılarından yola çıkarak yapılacak tayinler için spesifik antijen-antikor reaksiyonlarının yerini alabilecek kimyasal, fiziksel ya da enzimatik kökenli herhangi bir yöntem yoktur. İmmunolojik yöntemlerin, proteinlerin ayırmada yararlanılan fiziksel yöntemlerle-örneğin ultrasantrifüjleme, elektroforez gibi-kombine edilmesi kullanılma alanlarını genişletmiştir. Bu yolla bir preparatın antijene dayalı safsızlıklarının kalitatif ve kantitatif tayini amacıyla birçok immunolojik yöntem geliştirilmiştir.

Fermentasyon Teknolojisinde Katkı Maddeleri Kullanımının Saptanmasında İmmunolojik Yöntemlerden Yararlanma

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 1, - , 01.02.1988

Öz

İmmunolojik reaksiyonlardan salgın ve enfeksiyon hastalıklarla savaşımda önce tıpta yararlanılmıştır. Daha sonra başlı başına bir bilim dalı olarak gelişen immunoloji, sadece tıp, biyoloji, biyokimya değil, duyarlı ve spesifik tayinlerin gerektiği gıda bilimi alanında da kullanılma olanağı bulmuştur. Farklı protein yapılarından yola çıkarak yapılacak tayinler için spesifik antijen-antikor reaksiyonlarının yerini alabilecek kimyasal, fiziksel ya da enzimatik kökenli herhangi bir yöntem yoktur. İmmunolojik yöntemlerin, proteinlerin ayırmada yararlanılan fiziksel yöntemlerle-örneğin ultrasantrifüjleme, elektroforez gibi-kombine edilmesi kullanılma alanlarını genişletmiştir. Bu yolla bir preparatın antijene dayalı safsızlıklarının kalitatif ve kantitatif tayini amacıyla birçok immunolojik yöntem geliştirilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yılmaz Sekin Bu kişi benim

Necati Akbulut Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1988
Yayımlandığı Sayı Yıl 1988 Cilt: 13 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Sekin, Y. ., & Akbulut, N. . (1988). Fermentasyon Teknolojisinde Katkı Maddeleri Kullanımının Saptanmasında İmmunolojik Yöntemlerden Yararlanma. Gıda, 13(1).
AMA Sekin Y, Akbulut N. Fermentasyon Teknolojisinde Katkı Maddeleri Kullanımının Saptanmasında İmmunolojik Yöntemlerden Yararlanma. GIDA. Şubat 1988;13(1).
Chicago Sekin, Yılmaz, ve Necati Akbulut. “Fermentasyon Teknolojisinde Katkı Maddeleri Kullanımının Saptanmasında İmmunolojik Yöntemlerden Yararlanma”. Gıda 13, sy. 1 (Şubat 1988).
EndNote Sekin Y, Akbulut N (01 Şubat 1988) Fermentasyon Teknolojisinde Katkı Maddeleri Kullanımının Saptanmasında İmmunolojik Yöntemlerden Yararlanma. Gıda 13 1
IEEE Y. . Sekin ve N. . Akbulut, “Fermentasyon Teknolojisinde Katkı Maddeleri Kullanımının Saptanmasında İmmunolojik Yöntemlerden Yararlanma”, GIDA, c. 13, sy. 1, 1988.
ISNAD Sekin, Yılmaz - Akbulut, Necati. “Fermentasyon Teknolojisinde Katkı Maddeleri Kullanımının Saptanmasında İmmunolojik Yöntemlerden Yararlanma”. Gıda 13/1 (Şubat 1988).
JAMA Sekin Y, Akbulut N. Fermentasyon Teknolojisinde Katkı Maddeleri Kullanımının Saptanmasında İmmunolojik Yöntemlerden Yararlanma. GIDA. 1988;13.
MLA Sekin, Yılmaz ve Necati Akbulut. “Fermentasyon Teknolojisinde Katkı Maddeleri Kullanımının Saptanmasında İmmunolojik Yöntemlerden Yararlanma”. Gıda, c. 13, sy. 1, 1988.
Vancouver Sekin Y, Akbulut N. Fermentasyon Teknolojisinde Katkı Maddeleri Kullanımının Saptanmasında İmmunolojik Yöntemlerden Yararlanma. GIDA. 1988;13(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/