BibTex RIS Kaynak Göster

Gel Electrophoresis (SDS-PAGE) Analysis, Determination of Amino Acid Composition and Electron Microscobic Appearance of Wheat Protein Fractions (Turkish with English Abstract)

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 1, - , 01.02.1988

Öz

In this research, T. durum wheat flour protein fractions were separated, amino acid composition and electron microscobic appearances were determined. On the other hand protein bands were separated and molecular weights were determined by gel electrophoresis. Glutamic acid was the main amino acid of gluten, glutenin and gliadin fractions. Gliadin is poor in lysine whereas rich in prolin. Molecular weights of gluten, glutenin and gliadin were 15000-141000; 13000-134000 and 12000-90000 dalton respectively. Electron microscobic appearances were different for three fractions.

Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi, Amino Asit Bileşim ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 1, - , 01.02.1988

Öz

Bu araştırmada Triticum durum buğday ununun protein fraksiyonları ayrılarak amino asit ve elektron mikroskobik görünüşleri belirlendi. Ayrıca ayrılan fraksiyonların jel elektroforez (SDS-PAGE) ile protein bantları ayrılarak molekül ağırlıkları saptandı. Buğday ununun gluten, glutenin ve gliadin kısımlarında amino asitlerden glutamik asit ilk sırayı almaktadır. Gliadin, lisin açısından fakir, fakat prolin açısından zengindir. Molekül ağırlıkları gluten, glutenin ve gliadinde sırasıyla 15000-141000; 13000-134000 ve 12000-90000 daltondur. Her üç proteinin elektron mikroskobik görünüşleri birbirinden farklıdır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nevzat Artık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1988
Yayımlandığı Sayı Yıl 1988 Cilt: 13 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Artık, N. . (1988). Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi, Amino Asit Bileşim ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi. Gıda, 13(1).
AMA Artık N. Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi, Amino Asit Bileşim ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi. GIDA. Şubat 1988;13(1).
Chicago Artık, Nevzat. “Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) Ile Analizi, Amino Asit Bileşim Ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi”. Gıda 13, sy. 1 (Şubat 1988).
EndNote Artık N (01 Şubat 1988) Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi, Amino Asit Bileşim ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi. Gıda 13 1
IEEE N. . Artık, “Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi, Amino Asit Bileşim ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi”, GIDA, c. 13, sy. 1, 1988.
ISNAD Artık, Nevzat. “Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) Ile Analizi, Amino Asit Bileşim Ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi”. Gıda 13/1 (Şubat 1988).
JAMA Artık N. Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi, Amino Asit Bileşim ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi. GIDA. 1988;13.
MLA Artık, Nevzat. “Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) Ile Analizi, Amino Asit Bileşim Ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi”. Gıda, c. 13, sy. 1, 1988.
Vancouver Artık N. Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi, Amino Asit Bileşim ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi. GIDA. 1988;13(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/