BibTex RIS Kaynak Göster

Production of Citrus Fruits in Mediterranean Region and the Challenges (in Turkish)

Yıl 1980, Cilt: 5 Sayı: 3, - , 01.06.1980

Öz

Turunçgil meyveleri, zengin çeşitli vitaminler, mineral maddeler, tad ve aroma içermeleri nedeniyle önemli bir gıda maddesidir. Konsantrelerinin Avrupa pazarlarında çok aranması nedeniyle, turunçgillerin meyve suyu sanayiinde büyük yeri vardır. Turunçgil meyveleri meyve suyu, konsantre, reçel, marmelat, dilim kompostosu, şarap, likör, turunçgil tozları, işleme artıklarından ise hayvan yemi, pektin, eteri yağı, çekirdek yağı, sirke, turunçgil pekmezi, turunçgil alkolü elde edilerek değerlendirilir.

Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi ve Sorunları

Yıl 1980, Cilt: 5 Sayı: 3, - , 01.06.1980

Öz

Turunçgil meyveleri, zengin çeşitli vitaminler, mineral maddeler, tad ve aroma içermeleri nedeniyle önemli bir gıda maddesidir. Konsantrelerinin Avrupa pazarlarında çok aranması nedeniyle, turunçgillerin meyve suyu sanayiinde büyük yeri vardır. Turunçgil meyveleri meyve suyu, konsantre, reçel, marmelat, dilim kompostosu, şarap, likör, turunçgil tozları, işleme artıklarından ise hayvan yemi, pektin, eteri yağı, çekirdek yağı, sirke, turunçgil pekmezi, turunçgil alkolü elde edilerek değerlendirilir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

M. İlhan Tortopoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1980
Yayımlandığı Sayı Yıl 1980 Cilt: 5 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Tortopoğlu, M. İ. . (1980). Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi ve Sorunları. Gıda, 5(3).
AMA Tortopoğlu Mİ. Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi ve Sorunları. GIDA. Haziran 1980;5(3).
Chicago Tortopoğlu, M. İlhan. “Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi Ve Sorunları”. Gıda 5, sy. 3 (Haziran 1980).
EndNote Tortopoğlu Mİ (01 Haziran 1980) Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi ve Sorunları. Gıda 5 3
IEEE M. İ. . Tortopoğlu, “Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi ve Sorunları”, GIDA, c. 5, sy. 3, 1980.
ISNAD Tortopoğlu, M. İlhan. “Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi Ve Sorunları”. Gıda 5/3 (Haziran 1980).
JAMA Tortopoğlu Mİ. Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi ve Sorunları. GIDA. 1980;5.
MLA Tortopoğlu, M. İlhan. “Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi Ve Sorunları”. Gıda, c. 5, sy. 3, 1980.
Vancouver Tortopoğlu Mİ. Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi ve Sorunları. GIDA. 1980;5(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/