BibTex RIS Kaynak Göster

Aspartamın, Bozunma Ürünlerinin ve Bazı Gıda Katkılarının Yüksek Performans Sıvı Kromatografisi Yöntemi ile Tayini

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 1, - , 01.02.1998

Öz

Aspartam a-L aspartik asit L-fenilalanin – 1-metil esterdir ve gıdalarda tatlandırıcı olarak geniş bir kullanım alanı bulmuştur. Bu bileşiğin gıdalarda kullanımı, gıdanın kalorisini önemli ölçüde azaltmaktadır. Aspartamın sıvı sistemlerde pH bağımlı kararlılığı, dondurma uygulanmayan uzun raf ömrü süresi aspartamın kaybı ve oluşan bozunma ürünlerinin izlenmesi için uygun analitik metotların geliştirilmesini gerektirir. Bu makalede aspartam, bozunma ürünleri ve bazı gıda katkılarının yüksek performans sıvı kromatografi ile tayinlerine ilişkin bilgiler derlenmiştir. 

Determination of Aspartame, its Decomposition Products and some Food Additives Using High Performance Liquid Chromatographic Method (Turkish with English Abstract)

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 1, - , 01.02.1998

Öz

Aspartame, a-L, aspartyl-L-phenylalanine methyl ester, is a sweetening with broadening food applications. Its use in many food systems can provide significant reduction in calories. The known pH-dependent stability of aspartame in liquid systems provides a need to develop versatile analytical methods that can monitor both aspartame loss and decomposition products formation during storage of nonrefrigerated extended shelf-life products. As well, similarities between aspartame and other polar food components place additional constraints on the resolving power of any developed analytical methodology. In this article, high performance liquid chromatographic method for the determination of aspartame, its decomposition products and some food additives are reviewed.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Güleren Özkan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 23 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özkan, G. . (1998). Aspartamın, Bozunma Ürünlerinin ve Bazı Gıda Katkılarının Yüksek Performans Sıvı Kromatografisi Yöntemi ile Tayini. Gıda, 23(1).
AMA Özkan G. Aspartamın, Bozunma Ürünlerinin ve Bazı Gıda Katkılarının Yüksek Performans Sıvı Kromatografisi Yöntemi ile Tayini. GIDA. Şubat 1998;23(1).
Chicago Özkan, Güleren. “Aspartamın, Bozunma Ürünlerinin Ve Bazı Gıda Katkılarının Yüksek Performans Sıvı Kromatografisi Yöntemi Ile Tayini”. Gıda 23, sy. 1 (Şubat 1998).
EndNote Özkan G (01 Şubat 1998) Aspartamın, Bozunma Ürünlerinin ve Bazı Gıda Katkılarının Yüksek Performans Sıvı Kromatografisi Yöntemi ile Tayini. Gıda 23 1
IEEE G. . Özkan, “Aspartamın, Bozunma Ürünlerinin ve Bazı Gıda Katkılarının Yüksek Performans Sıvı Kromatografisi Yöntemi ile Tayini”, GIDA, c. 23, sy. 1, 1998.
ISNAD Özkan, Güleren. “Aspartamın, Bozunma Ürünlerinin Ve Bazı Gıda Katkılarının Yüksek Performans Sıvı Kromatografisi Yöntemi Ile Tayini”. Gıda 23/1 (Şubat 1998).
JAMA Özkan G. Aspartamın, Bozunma Ürünlerinin ve Bazı Gıda Katkılarının Yüksek Performans Sıvı Kromatografisi Yöntemi ile Tayini. GIDA. 1998;23.
MLA Özkan, Güleren. “Aspartamın, Bozunma Ürünlerinin Ve Bazı Gıda Katkılarının Yüksek Performans Sıvı Kromatografisi Yöntemi Ile Tayini”. Gıda, c. 23, sy. 1, 1998.
Vancouver Özkan G. Aspartamın, Bozunma Ürünlerinin ve Bazı Gıda Katkılarının Yüksek Performans Sıvı Kromatografisi Yöntemi ile Tayini. GIDA. 1998;23(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/