BibTex RIS Kaynak Göster

Determination of Organic Acids During Production and Storage of Yoghurt (Turkish with English Abstract)

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 1, - , 01.02.1998

Öz

The organic acids found in yogurt samples manufactured under laboratory-scale conditions were determined by HPLC during the 1., 2. and 3. hours of fermentation and storage at 4 oC. In addition, acidity, pH and sensory properties of yogurts during storage were examined. It was found that the acidity increased and pH decreased while lactic, acetic and propionic acids increased and orotic acid decreased because of the utilization by yogurt starter bacteria during fermentation and storage. Pyruvic acid showed a maximum concentration in the 3rd h of fermentation and then decreased during the storage. It was found that the concentrations of uric and citric acids decreasing in the fermentation showed no significant change during the storage.

Yoğurt Üretimi ve Depolama Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 1, - , 01.02.1998

Öz

Laboratuvar koşullarında yoğurt üretimi esnasında inkübasyonun 1., 2., ve 3. saatleri ile yoğurdun 4 oC’de 14 gün boyunca depolanması sırasında örneklerdeki organik asitler HPLC (yüksek performanslı sıvı kromatografisi) ile tespit edilmiştir. Ayrıca yoğurt örneklerinin asitlik ve pH değerleri ile depolama sırasındaki duyusal özellikleri belirlenmiştir. Yoğurt yapımı ve muhafazası sırasında pH’nın düştüğü ve bu arada organik asitlerden laktik, asetik ve propionik asitlerin arttığı, arotik asidin ise azaldığı belirlenmiştir. Pürivik asit inkübasyonun 3. saatinde maksimum konsantrasyona ulaşmış ve depolama sırasında düşmüştür. İnkübasyon sırasında azalan ürik ve sitrik asit miktarının ise depolama sırasında önemli bir değişim göstermediği tespit edilmiştir. Depolama boyunca asitliğin artmasına paralel olarak yoğurdun tat ve koku değerlerinin azaldığı görülmüştür.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Sibel Akalın Bu kişi benim

Özer Kınık Bu kişi benim

Sıddık Gönç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 23 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Akalın, A. S. ., Kınık, Ö. ., & Gönç, S. . (1998). Yoğurt Üretimi ve Depolama Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi. Gıda, 23(1).
AMA Akalın AS, Kınık Ö, Gönç S. Yoğurt Üretimi ve Depolama Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi. GIDA. Şubat 1998;23(1).
Chicago Akalın, A. Sibel, Özer Kınık, ve Sıddık Gönç. “Yoğurt Üretimi Ve Depolama Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi”. Gıda 23, sy. 1 (Şubat 1998).
EndNote Akalın AS, Kınık Ö, Gönç S (01 Şubat 1998) Yoğurt Üretimi ve Depolama Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi. Gıda 23 1
IEEE A. S. . Akalın, Ö. . Kınık, ve S. . Gönç, “Yoğurt Üretimi ve Depolama Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi”, GIDA, c. 23, sy. 1, 1998.
ISNAD Akalın, A. Sibel vd. “Yoğurt Üretimi Ve Depolama Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi”. Gıda 23/1 (Şubat 1998).
JAMA Akalın AS, Kınık Ö, Gönç S. Yoğurt Üretimi ve Depolama Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi. GIDA. 1998;23.
MLA Akalın, A. Sibel vd. “Yoğurt Üretimi Ve Depolama Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi”. Gıda, c. 23, sy. 1, 1998.
Vancouver Akalın AS, Kınık Ö, Gönç S. Yoğurt Üretimi ve Depolama Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi. GIDA. 1998;23(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/