BibTex RIS Kaynak Göster

The Future Importance of Fermentation Technology in Food Industry (in Turkish)

Yıl 1980, Cilt: 5 Sayı: 4, - , 01.08.1980

Öz

Fermantasyon teknolojisinin gıda endüstrisindeki yeri son yıllarda uygulama alanına giren mikrobik protein, yağ, karbonhidrat, polisakkaritler, organik asitler, amino asitler, sentetik tatlandırıcı maddeler ve aroma maddeleri üretimi ile daha yaygınlaşmıştır. Gıda ve hayvan yemi olarak kullanılan mikrobiyel proteinin biyolojik değeri oldukça yüksektir ve maliyeti de ucuz olmaktadır. Mikrobik protein üretimi halen İngiltere, Fransa, Almanya, Çekoslovakya, Sovyet Rusya, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’da bir endüstri dalı haline gelmiştir.   

Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi

Yıl 1980, Cilt: 5 Sayı: 4, - , 01.08.1980

Öz

Fermantasyon teknolojisinin gıda endüstrisindeki yeri son yıllarda uygulama alanına giren mikrobik protein, yağ, karbonhidrat, polisakkaritler, organik asitler, amino asitler, sentetik tatlandırıcı maddeler ve aroma maddeleri üretimi ile daha yaygınlaşmıştır. Gıda ve hayvan yemi olarak kullanılan mikrobiyel proteinin biyolojik değeri oldukça yüksektir ve maliyeti de ucuz olmaktadır. Mikrobik protein üretimi halen İngiltere, Fransa, Almanya, Çekoslovakya, Sovyet Rusya, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’da bir endüstri dalı haline gelmiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ömer Lütfi Gürses Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1980
Yayımlandığı Sayı Yıl 1980 Cilt: 5 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Gürses, Ö. L. . (1980). Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi. Gıda, 5(4).
AMA Gürses ÖL. Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi. GIDA. Ağustos 1980;5(4).
Chicago Gürses, Ömer Lütfi. “Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi”. Gıda 5, sy. 4 (Ağustos 1980).
EndNote Gürses ÖL (01 Ağustos 1980) Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi. Gıda 5 4
IEEE Ö. L. . Gürses, “Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi”, GIDA, c. 5, sy. 4, 1980.
ISNAD Gürses, Ömer Lütfi. “Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi”. Gıda 5/4 (Ağustos 1980).
JAMA Gürses ÖL. Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi. GIDA. 1980;5.
MLA Gürses, Ömer Lütfi. “Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi”. Gıda, c. 5, sy. 4, 1980.
Vancouver Gürses ÖL. Gıda Endüstrisi Yönünden Fermantasyon Teknolojinin Gelecekteki Önemi. GIDA. 1980;5(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/