BibTex RIS Kaynak Göster

Peynircilikte Sorbik Asit ve Sorbatların Kullanım Olanakları

Yıl 1980, Cilt: 5 Sayı: 4, - , 01.08.1980

Öz

Gıda maddelerinin mikrobiyal bozulmalarında 5 koşulun varlığından söz edilebilir. 1) Bozulmaya neden olan etkenler, yani mikroorganizmalar, 2) Besin maddeleri, 3) Mikroorganizmalar için elverişli yaşam koşulları, 4) Bozulmanın ortaya çıkabilmesine olanak sağlayabilecek uzunlukta depolama süresi, 5) Mikroorganizmaların yaşam etkinlikleri. Peynir, tüm bu sözkonusu koşulları içeren bir süt mamulüdür. Bozulmaya neden olan etkenler, diğer bir deyişle, mikroorganizmalar; bakteriler, küf mantarları ve mayalar peynirde bol miktarda vardır. Çünkü uygulamada peynirin steril koşullarda imali düşünülemez.   

Possibility of Using Sorbic Acid and Sorbates in Cheese Making (in Turkish)

Yıl 1980, Cilt: 5 Sayı: 4, - , 01.08.1980

Öz

Gıda maddelerinin mikrobiyal bozulmalarında 5 koşulun varlığından söz edilebilir. 1) Bozulmaya neden olan etkenler, yani mikroorganizmalar, 2) Besin maddeleri, 3) Mikroorganizmalar için elverişli yaşam koşulları, 4) Bozulmanın ortaya çıkabilmesine olanak sağlayabilecek uzunlukta depolama süresi, 5) Mikroorganizmaların yaşam etkinlikleri. Peynir, tüm bu sözkonusu koşulları içeren bir süt mamulüdür. Bozulmaya neden olan etkenler, diğer bir deyişle, mikroorganizmalar; bakteriler, küf mantarları ve mayalar peynirde bol miktarda vardır. Çünkü uygulamada peynirin steril koşullarda imali düşünülemez.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Üçüncü Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1980
Yayımlandığı Sayı Yıl 1980 Cilt: 5 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Üçüncü, M. . (1980). Peynircilikte Sorbik Asit ve Sorbatların Kullanım Olanakları. Gıda, 5(4).
AMA Üçüncü M. Peynircilikte Sorbik Asit ve Sorbatların Kullanım Olanakları. GIDA. Ağustos 1980;5(4).
Chicago Üçüncü, Mustafa. “Peynircilikte Sorbik Asit Ve Sorbatların Kullanım Olanakları”. Gıda 5, sy. 4 (Ağustos 1980).
EndNote Üçüncü M (01 Ağustos 1980) Peynircilikte Sorbik Asit ve Sorbatların Kullanım Olanakları. Gıda 5 4
IEEE M. . Üçüncü, “Peynircilikte Sorbik Asit ve Sorbatların Kullanım Olanakları”, GIDA, c. 5, sy. 4, 1980.
ISNAD Üçüncü, Mustafa. “Peynircilikte Sorbik Asit Ve Sorbatların Kullanım Olanakları”. Gıda 5/4 (Ağustos 1980).
JAMA Üçüncü M. Peynircilikte Sorbik Asit ve Sorbatların Kullanım Olanakları. GIDA. 1980;5.
MLA Üçüncü, Mustafa. “Peynircilikte Sorbik Asit Ve Sorbatların Kullanım Olanakları”. Gıda, c. 5, sy. 4, 1980.
Vancouver Üçüncü M. Peynircilikte Sorbik Asit ve Sorbatların Kullanım Olanakları. GIDA. 1980;5(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/