Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

STUDYING OF PHYSIOLOGICAL, BIOCHEMICAL, PLASMID DNA AND PROTEIN PROFILES OF SOME LACTIC ACID BACTERIA

Yıl 2009, Cilt: 34 Sayı: 2, 91 - 98, 01.04.2009

Öz

In this study, 36 lactic acid bacteria were isolated from kefir, White Pickled cheese, Kashar cheese and sucuk (a Turkish style fermented sausage). The isolated cultures were identified by biochemical tests and API 50 CH test kit. Total proteins of strains were carried on Sodium Dodecyl Sulphate-Polyacrylamide Gel Electrophoresis (SDS-PAGE). 36 strains were identified as Leuconostoc cremoris(1 strain), Leu. mesenteroides(1), Lactobacillus brevis(1), Lb. casei(2), Lb. lactis(2), Lb. plantarum(2), Lb. helveticus(3), Lactococcuscremoris(3), Lac. lactis(3), Streptococcus durans(1), Strep. thermophilus(2), Pediococcus acidilactici(2), P.pentosaceus(4) and P. dextrinicus(9). Plasmid DNA profiles of lactic acid bacteria were examined and theirmolecular weights were identified. Results indicated that 21 strains carried 1–5 plasmids and their molecularweights ranged between 3.11 and 28.07 kb. Remaining 15 strains did not carry any plasmid DNA.

BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ

Yıl 2009, Cilt: 34 Sayı: 2, 91 - 98, 01.04.2009

Öz

Bu çalısmada, toplam 36 adet laktik asit bakterisi kefir, beyaz peynir, kasar peyniri ve sucuktan izole edilmistir. Izole edilen kültürler biyokimyasal testler ve API 50 CH kiti ile tanımlanmıs ve toplam protein profilleri Sodyum Dodesil Sülfat Poliakrilamid Jel Elektroforezi (SDS-PAGE) ile belirlenmistir. Tanımlama testleri sonucunda 36 adet laktik asit bakterisi, Leuconostoc cremoris (1 sus), Leu. mesenteroides (1 sus), Lactobacillus brevis (1 sus), Lb. casei (2 sus), Lb. lactis (2 sus), Lb. plantarum (2 sus), Lb. helveticus (3 sus), Lactococcus cremoris (3 sus), Lac. lactis (3 sus), Streptococcus durans (1 sus), Strep. thermophilus (2 sus), Pediococcus acidilactici (2 sus), P. pentosaceus (4 sus) ve P. dextrinicus (9 sus) olarak tanımlanmıstır. 36 adet laktik asit bakteri susunun plazmit DNA incelemesinde, 21 adet susta 1-5 arasında degisen sayılarda plazmit DNA’ya rastlanılmıstır. Bu plazmit DNA’ların moleküler agırlıklarının 3.11-28.07 kb arasında oldugu belirlenmistir. 15 adet laktik asit bakterisinin ise plazmit DNA içermedikleri gözlenmistir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Zehra Nur Yüksekdağ Bu kişi benim

Yavuz Beyatlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 34 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yüksekdağ, Z. N. ., & Beyatlı, Y. . (2009). BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ. Gıda, 34(2), 91-98.
AMA Yüksekdağ ZN, Beyatlı Y. BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ. GIDA. Nisan 2009;34(2):91-98.
Chicago Yüksekdağ, Zehra Nur, ve Yavuz Beyatlı. “BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ”. Gıda 34, sy. 2 (Nisan 2009): 91-98.
EndNote Yüksekdağ ZN, Beyatlı Y (01 Nisan 2009) BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ. Gıda 34 2 91–98.
IEEE Z. N. . Yüksekdağ ve Y. . Beyatlı, “BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ”, GIDA, c. 34, sy. 2, ss. 91–98, 2009.
ISNAD Yüksekdağ, Zehra Nur - Beyatlı, Yavuz. “BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ”. Gıda 34/2 (Nisan 2009), 91-98.
JAMA Yüksekdağ ZN, Beyatlı Y. BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ. GIDA. 2009;34:91–98.
MLA Yüksekdağ, Zehra Nur ve Yavuz Beyatlı. “BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ”. Gıda, c. 34, sy. 2, 2009, ss. 91-98.
Vancouver Yüksekdağ ZN, Beyatlı Y. BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FİZYOLOJİK, BİYOKİMYASAL, PLAZMİT DNA VE PROTEİN PROFİL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ. GIDA. 2009;34(2):91-8.

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/