BibTex RIS Kaynak Göster

Inhibition of Pathogens by Using Starter Cultures in Fermented Meat Products (Turkish with English Abstract)

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 2, - , 01.04.1998

Öz

Fresh meat that is raw material of fermented meat products can be contaminated by food-borne pathogens. Fermented meat product can contain these pathogens depending on the production conditions. Use of starter cultures in fermented meat products is becoming more and more common because of their advantages. One of these advantages is their inhibition effects on pathogens. The lowering of the pH by lactic acid produced by lactic acid bacteria, bacteriocines secreted by some lactic acid bacteria, competition for nutrients and antimicrobial substances produced by mould-starters inhibit the pathogens.

Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı ile Patojenlerin İnhibisyonu

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 2, - , 01.04.1998

Öz

Fermente et ürünlerinin ana hammaddesi olan çiğ et gıda kaynaklı patojen mikroorganizmalar ile kontamine olabilmekte ve uygulanan işlemlere göre fermente et ürünü bu patojen mikroorganizmaları içermektedir. Fermente et ürünlerinde starter kültürlerin kullanımı sağladıkları avantajlar nedeniyle gittikçe yaygınlaşmaktadır. Bu avantajlardan biri de patojenler üzerine inhibisyon etki göstermeleridir. Laktik asit bakterileri tarafından üretilen laktik asitin pH’yı düşürmesi, bazı laktik asit bakterilerinin salgıladığı bakteriyosinler, besin maddeleri için rekabet ve küf starterlerinin oluşturduğu antimikrobiyel maddeler patojenleri inhibe etmektedir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Serap Coşansu Bu kişi benim

Kamuran Ayhan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 23 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Coşansu, S. ., & Ayhan, K. . (1998). Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı ile Patojenlerin İnhibisyonu. Gıda, 23(2).
AMA Coşansu S, Ayhan K. Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı ile Patojenlerin İnhibisyonu. GIDA. Nisan 1998;23(2).
Chicago Coşansu, Serap, ve Kamuran Ayhan. “Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı Ile Patojenlerin İnhibisyonu”. Gıda 23, sy. 2 (Nisan 1998).
EndNote Coşansu S, Ayhan K (01 Nisan 1998) Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı ile Patojenlerin İnhibisyonu. Gıda 23 2
IEEE S. . Coşansu ve K. . Ayhan, “Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı ile Patojenlerin İnhibisyonu”, GIDA, c. 23, sy. 2, 1998.
ISNAD Coşansu, Serap - Ayhan, Kamuran. “Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı Ile Patojenlerin İnhibisyonu”. Gıda 23/2 (Nisan 1998).
JAMA Coşansu S, Ayhan K. Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı ile Patojenlerin İnhibisyonu. GIDA. 1998;23.
MLA Coşansu, Serap ve Kamuran Ayhan. “Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı Ile Patojenlerin İnhibisyonu”. Gıda, c. 23, sy. 2, 1998.
Vancouver Coşansu S, Ayhan K. Fermente Et Ürünlerinde Starter Kültürteknik Kullanımı ile Patojenlerin İnhibisyonu. GIDA. 1998;23(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/