BibTex RIS Kaynak Göster

Regeneration of Peroxidase from Pinto Beans (Phaseolus vulgaris) (Turkish with English Abstract)

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 2, - , 01.04.1998

Öz

The regeneration kinetics of  partially inactivated peroxidase (POX) from fresh pinto beans were investigated at 30 oC and 1 oC. At both temperatures, the regeneration progressed slowly and most of the regeneration completed in 1 h. As expected, the regeneration at 30 oC occurred faster than the regeneration at 1 oC. In addition, an inverse relationship was observed between the percent regeneration at 30 oC and heating time at 65 oC.

Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus vulgaris) (İngilizce)

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 2, - , 01.04.1998

Öz

Kısmi olarak inaktive edilmiş taze barbunya peroksidazının (POX) rejenerasyon kinetiği 30o ve 1 oC’lerde incelenmiştir. Rejenerasyon, her iki sıcaklıkta da yavaş bir şekilde gerçekleşmiş ve rejenerasyonun çoğunluğu  ilk 1 saat içinde tamamlanmıştır. Beklenildiği gibi 30 oC’deki rejenerasyon, 1 oC’deki rejenarasyondan daha hızlı gerçekleşmiştir. Ayrıca 30 oC’de gerçekleşen yüzde rejenerasyon ile 65 oC’deki ısıtma süresi arasında ters gelişin bir ilişki olduğu belirlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Yemenicioğlu Bu kişi benim

Mehmet Özkan Bu kişi benim

Bekir Cemeroğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 23 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yemenicioğlu, A. ., Özkan, M. ., & Cemeroğlu, B. . (1998). Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus vulgaris) (İngilizce). Gıda, 23(2).
AMA Yemenicioğlu A, Özkan M, Cemeroğlu B. Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus vulgaris) (İngilizce). GIDA. Nisan 1998;23(2).
Chicago Yemenicioğlu, Ahmet, Mehmet Özkan, ve Bekir Cemeroğlu. “Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus Vulgaris) (İngilizce)”. Gıda 23, sy. 2 (Nisan 1998).
EndNote Yemenicioğlu A, Özkan M, Cemeroğlu B (01 Nisan 1998) Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus vulgaris) (İngilizce). Gıda 23 2
IEEE A. . Yemenicioğlu, M. . Özkan, ve B. . Cemeroğlu, “Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus vulgaris) (İngilizce)”, GIDA, c. 23, sy. 2, 1998.
ISNAD Yemenicioğlu, Ahmet vd. “Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus Vulgaris) (İngilizce)”. Gıda 23/2 (Nisan 1998).
JAMA Yemenicioğlu A, Özkan M, Cemeroğlu B. Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus vulgaris) (İngilizce). GIDA. 1998;23.
MLA Yemenicioğlu, Ahmet vd. “Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus Vulgaris) (İngilizce)”. Gıda, c. 23, sy. 2, 1998.
Vancouver Yemenicioğlu A, Özkan M, Cemeroğlu B. Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus vulgaris) (İngilizce). GIDA. 1998;23(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/