BibTex RIS Kaynak Göster

Problems of Food Science Education within the Higher Education System and the Possible Solutions (in Turkish)

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 3, - , 01.06.1988

Öz

Eğitim barış içinde kalkınmayı sağlayan esas faktördür, mutluluğa götüren araçtır. Yaşamın her aşamasında bir eğitim görmek zorunludur. Okul öncesi eğitim, orta öğretim, mesleki ve teknik öğretim, yüksek öğretim, halk eğitimi vd. eğitim türlerini saymak olasıdır. Eğitimin önemli bir özelliği, her eğitimin daha sonra gelen eğitim basamakları için hazırlık niteliği taşımaktadır. Bu nedenle yüksek öğretim öncesinde geçen 11-13 yıllık hazırlık dönemi, yüksek öğretimin amacına ulaşmasında önem kazanmaktadır. İnceleme alanımız içinde bulunmayan bu dönemin başarılı geçmediği yetkililerce pek çok dile getirilmiştir. Gıda eğitiminin durumunu incelemeden önce yüksek öğretim kurumlarının yapısına bakmak gerekir. Çünkü bu yapıdaki aksaklıklar gıda eğitimini doğrudan etkilemektedir.   

Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 3, - , 01.06.1988

Öz

Eğitim barış içinde kalkınmayı sağlayan esas faktördür, mutluluğa götüren araçtır. Yaşamın her aşamasında bir eğitim görmek zorunludur. Okul öncesi eğitim, orta öğretim, mesleki ve teknik öğretim, yüksek öğretim, halk eğitimi vd. eğitim türlerini saymak olasıdır. Eğitimin önemli bir özelliği, her eğitimin daha sonra gelen eğitim basamakları için hazırlık niteliği taşımaktadır. Bu nedenle yüksek öğretim öncesinde geçen 11-13 yıllık hazırlık dönemi, yüksek öğretimin amacına ulaşmasında önem kazanmaktadır. İnceleme alanımız içinde bulunmayan bu dönemin başarılı geçmediği yetkililerce pek çok dile getirilmiştir. Gıda eğitiminin durumunu incelemeden önce yüksek öğretim kurumlarının yapısına bakmak gerekir. Çünkü bu yapıdaki aksaklıklar gıda eğitimini doğrudan etkilemektedir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fehmi Serim Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1988
Yayımlandığı Sayı Yıl 1988 Cilt: 13 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Serim, F. . (1988). Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri. Gıda, 13(3).
AMA Serim F. Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri. GIDA. Haziran 1988;13(3).
Chicago Serim, Fehmi. “Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları Ve Çözüm Önerileri”. Gıda 13, sy. 3 (Haziran 1988).
EndNote Serim F (01 Haziran 1988) Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri. Gıda 13 3
IEEE F. . Serim, “Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri”, GIDA, c. 13, sy. 3, 1988.
ISNAD Serim, Fehmi. “Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları Ve Çözüm Önerileri”. Gıda 13/3 (Haziran 1988).
JAMA Serim F. Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri. GIDA. 1988;13.
MLA Serim, Fehmi. “Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları Ve Çözüm Önerileri”. Gıda, c. 13, sy. 3, 1988.
Vancouver Serim F. Yüksek Öğretim Sistemi İçinde Gıda Eğitiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri. GIDA. 1988;13(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/