BibTex RIS Kaynak Göster

Cereal Based Fermented Products and the Advantages of Fermentation Process (Turkish with English Abstract)

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 3, - , 01.06.1998

Öz

Cereal based fermented products are produced in Mid-Asia, Middle East and Africa by traditional methods. Lactic acid bacteria and yeasts play role in the fermentation of these products. Fermentation provides many advantages to the products. Developing starter cultures will improve the quality of the product, which is still produced by traditional method like spontaneous fermentation or inoculation from previous batch.

Hububat Bazlı Fermente Ürünler ve Fermentasyon İşleminin Sağladığı Avantajlar

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 3, - , 01.06.1998

Öz

Hububat bazlı fermente ürünler özellikle Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika’da geleneksel yöntemlere uygun olarak üretilmektedir. Bu tip ürünlerin fermantasyonunda laktik asit bakterileri ve mayalar rol oynamaktadır. Fermantasyon işleminin ürüne sağladığı pek çok avantaj mevcuttur. Hala geleneksel yöntemlere göre spontan ya da bir önceki üründen inoküle edilmek suretiyle hazırlanan bu tip ürünler için starter kültür geliştirilmesi ürünlerin kalitesinin artmasına yardımcı olacaktır. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ömre Hancıoğlu Bu kişi benim

Mehmet Karapınar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 23 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Hancıoğlu, Ö. ., & Karapınar, M. . (1998). Hububat Bazlı Fermente Ürünler ve Fermentasyon İşleminin Sağladığı Avantajlar. Gıda, 23(3).
AMA Hancıoğlu Ö, Karapınar M. Hububat Bazlı Fermente Ürünler ve Fermentasyon İşleminin Sağladığı Avantajlar. GIDA. Haziran 1998;23(3).
Chicago Hancıoğlu, Ömre, ve Mehmet Karapınar. “Hububat Bazlı Fermente Ürünler Ve Fermentasyon İşleminin Sağladığı Avantajlar”. Gıda 23, sy. 3 (Haziran 1998).
EndNote Hancıoğlu Ö, Karapınar M (01 Haziran 1998) Hububat Bazlı Fermente Ürünler ve Fermentasyon İşleminin Sağladığı Avantajlar. Gıda 23 3
IEEE Ö. . Hancıoğlu ve M. . Karapınar, “Hububat Bazlı Fermente Ürünler ve Fermentasyon İşleminin Sağladığı Avantajlar”, GIDA, c. 23, sy. 3, 1998.
ISNAD Hancıoğlu, Ömre - Karapınar, Mehmet. “Hububat Bazlı Fermente Ürünler Ve Fermentasyon İşleminin Sağladığı Avantajlar”. Gıda 23/3 (Haziran 1998).
JAMA Hancıoğlu Ö, Karapınar M. Hububat Bazlı Fermente Ürünler ve Fermentasyon İşleminin Sağladığı Avantajlar. GIDA. 1998;23.
MLA Hancıoğlu, Ömre ve Mehmet Karapınar. “Hububat Bazlı Fermente Ürünler Ve Fermentasyon İşleminin Sağladığı Avantajlar”. Gıda, c. 23, sy. 3, 1998.
Vancouver Hancıoğlu Ö, Karapınar M. Hububat Bazlı Fermente Ürünler ve Fermentasyon İşleminin Sağladığı Avantajlar. GIDA. 1998;23(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/