BibTex RIS Kaynak Göster

Flavor, Bitterness and Their Sources (Turkish with English Abstract)

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 4, - , 01.08.1988

Öz

In t his review the classification of flavor and bitter taste, the definition of bitter and bitterness, bitter taste perception and biter principles, the plant materials used to make bitters and their active substances, the basis of bitter beverage production have been examined briefly. 

Çeşni, Acılık ve Kaynakları

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 4, - , 01.08.1988

Öz

Bu derlemede doğal bitkisel çeşninin genel bir sınıflaması yapılmış, acı çeşniler ayrıca gruplara ayrılmış, acı ve acılık tanımları ile acılığı oluşturan bileşikler kısaca incelenmiş, acı gıda formülasyonlarında kullanılan bitkisel materyal ve etken maddeleri gözden geçirilmiş, acı içecek hazırlanmasında bazı noktalar vurgulanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Atilla Akgül Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1988
Yayımlandığı Sayı Yıl 1988 Cilt: 13 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Akgül, A. . (1988). Çeşni, Acılık ve Kaynakları. Gıda, 13(4).
AMA Akgül A. Çeşni, Acılık ve Kaynakları. GIDA. Ağustos 1988;13(4).
Chicago Akgül, Atilla. “Çeşni, Acılık Ve Kaynakları”. Gıda 13, sy. 4 (Ağustos 1988).
EndNote Akgül A (01 Ağustos 1988) Çeşni, Acılık ve Kaynakları. Gıda 13 4
IEEE A. . Akgül, “Çeşni, Acılık ve Kaynakları”, GIDA, c. 13, sy. 4, 1988.
ISNAD Akgül, Atilla. “Çeşni, Acılık Ve Kaynakları”. Gıda 13/4 (Ağustos 1988).
JAMA Akgül A. Çeşni, Acılık ve Kaynakları. GIDA. 1988;13.
MLA Akgül, Atilla. “Çeşni, Acılık Ve Kaynakları”. Gıda, c. 13, sy. 4, 1988.
Vancouver Akgül A. Çeşni, Acılık ve Kaynakları. GIDA. 1988;13(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/