BibTex RIS Kaynak Göster

Derivation of Pectin from Sunflower Pallets I. Effect of Tempertaure on Extraction (in Turkish)

Yıl 1981, Cilt: 6 Sayı: 4, - , 01.08.1981

Öz

Pektin en çok elma posası, turunçgil kabukları, şeker pancarı artıkları ve ayçiçeği tablalarında bulunan bir polisakkarittir. Türkiye’de büyük bir potansiyel olduğu halde üretilmemekte ve dış ülkelerden ithal edilmektedir. Bu araştırmada ayçiçeği tablalarından pektin üretimi incelenmektedir. Ekstraksiyon parametreleri sıcaklık, pH, süre ve tanecik büyüklüğüdür. pH’sı 2.9 olan 9.5’lik okzalat çözeltisi ile 30’ar dakikalık iki basamakta yapılan ekstraksiyon işleminde optimum sıcaklık 90 oC olarak bulunmuştur. Bu şartlarda elde edilen saflaştırılmış pektin verimi %14’dür.

Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi

Yıl 1981, Cilt: 6 Sayı: 4, - , 01.08.1981

Öz

Pektin en çok elma posası, turunçgil kabukları, şeker pancarı artıkları ve ayçiçeği tablalarında bulunan bir polisakkarittir. Türkiye’de büyük bir potansiyel olduğu halde üretilmemekte ve dış ülkelerden ithal edilmektedir. Bu araştırmada ayçiçeği tablalarından pektin üretimi incelenmektedir. Ekstraksiyon parametreleri sıcaklık, pH, süre ve tanecik büyüklüğüdür. pH’sı 2.9 olan 9.5’lik okzalat çözeltisi ile 30’ar dakikalık iki basamakta yapılan ekstraksiyon işleminde optimum sıcaklık 90 oC olarak bulunmuştur. Bu şartlarda elde edilen saflaştırılmış pektin verimi %14’dür.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Feral Turmuçin Bu kişi benim

Suat Ungan Bu kişi benim

Fatih Yıldız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1981
Yayımlandığı Sayı Yıl 1981 Cilt: 6 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Turmuçin, F. ., Ungan, S. ., & Yıldız, F. . (1981). Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi. Gıda, 6(4).
AMA Turmuçin F, Ungan S, Yıldız F. Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi. GIDA. Ağustos 1981;6(4).
Chicago Turmuçin, Feral, Suat Ungan, ve Fatih Yıldız. “Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi”. Gıda 6, sy. 4 (Ağustos 1981).
EndNote Turmuçin F, Ungan S, Yıldız F (01 Ağustos 1981) Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi. Gıda 6 4
IEEE F. . Turmuçin, S. . Ungan, ve F. . Yıldız, “Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi”, GIDA, c. 6, sy. 4, 1981.
ISNAD Turmuçin, Feral vd. “Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi”. Gıda 6/4 (Ağustos 1981).
JAMA Turmuçin F, Ungan S, Yıldız F. Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi. GIDA. 1981;6.
MLA Turmuçin, Feral vd. “Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi”. Gıda, c. 6, sy. 4, 1981.
Vancouver Turmuçin F, Ungan S, Yıldız F. Ayçiçeği Tablalarından Pektin Eldesi I. Sıcaklığın Ekstraksiyona Etkisi. GIDA. 1981;6(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/