BibTex RIS Kaynak Göster

Çiğ Sütlerde Koliform Grubu Mikroorganizmaların Dağılımı Üzerine bir Araştırma

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 4, - , 01.08.1998

Öz

Bu çalışmada çeşitli yörelerden toplanan 211 çiğ süt örneğinde üreyen koliform grubu mikroorganizmaların varlığı araştırılmıştır. Örneklerden en fazla Escherichia coli izole edilirken, Enterobacter ve Klebsiella daha az sıklıkta bulunmuştur. İzolasyonu gerçekleştirilen bu mikroorganizmaların mevsimlere göre dağılımları incelendiğinde E. coli yoğun olarak ilkbahar ve yaz mevsimlerinde izole edilmiştir. Enterobacter aynı şeklide en fazla yaz mevsiminde izole edilirken, Klebsiella en yoğun kış mevsiminde bulunmuştur.

A Study on Distribution of Coliform Group Microorganisms in Raw Milk (Turkish with English Abstract)

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 4, - , 01.08.1998

Öz

In this research, 211 raw milk samples were collected from different area for investigation of presence of coliform group microorganisms. In these samples while E. coli were mostly isolated, Enterobacter and Klebsiella were detected less frequently. When these microorganisms were examined according to their seasonal distributions, E. coli were isolated the most density during spring and summer months. Whereas Enterobacteria in the same manner were isolated the most density during summer, Klebsiella were found the most density during winter.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Güven Uraz Bu kişi benim

Nihal Yücel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 23 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Uraz, G. ., & Yücel, N. . (1998). Çiğ Sütlerde Koliform Grubu Mikroorganizmaların Dağılımı Üzerine bir Araştırma. Gıda, 23(4).
AMA Uraz G, Yücel N. Çiğ Sütlerde Koliform Grubu Mikroorganizmaların Dağılımı Üzerine bir Araştırma. GIDA. Ağustos 1998;23(4).
Chicago Uraz, Güven, ve Nihal Yücel. “Çiğ Sütlerde Koliform Grubu Mikroorganizmaların Dağılımı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 23, sy. 4 (Ağustos 1998).
EndNote Uraz G, Yücel N (01 Ağustos 1998) Çiğ Sütlerde Koliform Grubu Mikroorganizmaların Dağılımı Üzerine bir Araştırma. Gıda 23 4
IEEE G. . Uraz ve N. . Yücel, “Çiğ Sütlerde Koliform Grubu Mikroorganizmaların Dağılımı Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 23, sy. 4, 1998.
ISNAD Uraz, Güven - Yücel, Nihal. “Çiğ Sütlerde Koliform Grubu Mikroorganizmaların Dağılımı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 23/4 (Ağustos 1998).
JAMA Uraz G, Yücel N. Çiğ Sütlerde Koliform Grubu Mikroorganizmaların Dağılımı Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1998;23.
MLA Uraz, Güven ve Nihal Yücel. “Çiğ Sütlerde Koliform Grubu Mikroorganizmaların Dağılımı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 23, sy. 4, 1998.
Vancouver Uraz G, Yücel N. Çiğ Sütlerde Koliform Grubu Mikroorganizmaların Dağılımı Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1998;23(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/