BibTex RIS Kaynak Göster

Some Compositional (Sinapsis arvensis L.) Characteristics of Wild Mustard Seed and Oils (Turkish with English Abstract)

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 4, - , 01.08.1998

Öz

Wild mustard seed was evaluated for moisture, crude ash, protein, oil and fiber, essential oil, allyl isothiocyanate, weight of 1000 seeds and seed size. Relative density, refractive index, free fatty acids, values of peroxide, iodine saponification value and unsaponifiables were determined in the seeds oil. 95.40% allyl isothiocyanate in essential oil (%0.25) and 29.62% oleic, 24.18% linoleic, 20.65% erusic and 16.52% linolenic acids as main ones in the oil (22.52%) were identified by gas chromatography. Key Word: Wild mustard, Sinapis arvensis L. Cruciferae, physical properties, chemical  composition, fatty acids composition and essential oil.  

Yabani Hardal (Sinapsis arvensis L.) Tohumu ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 4, - , 01.08.1998

Öz

Tohum örneğinde bin tane ağırlığı ve irilik, su, ham kül, protein, yağ ve selüloz uçucu yağ miktarları belirlenmiştir. Tohum yağında nispi yoğunluk, kırılma indisi, serbest yağ asitleri, peroksit sayısı, iyot sayısı, sabunlaşma sayısı ve sabunlaşmayan madde tayin edilmiştir. Gaz kromatografisi yöntemiyle %0.25 uçucu yağda %95.40 allil izotiyosiyanat, %22.52 sabit yağda başlıca; %29.62 oleik, %24.18 linoleik, %20.65 erüsik ve %16.52 linolenik asitler saptanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Musa Özcan Bu kişi benim

Atilla Akgül Bu kişi benim

Ali Bayrak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 23 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Özcan, M. ., Akgül, A. ., & Bayrak, A. . (1998). Yabani Hardal (Sinapsis arvensis L.) Tohumu ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri. Gıda, 23(4).
AMA Özcan M, Akgül A, Bayrak A. Yabani Hardal (Sinapsis arvensis L.) Tohumu ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri. GIDA. Ağustos 1998;23(4).
Chicago Özcan, Musa, Atilla Akgül, ve Ali Bayrak. “Yabani Hardal (Sinapsis Arvensis L.) Tohumu Ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri”. Gıda 23, sy. 4 (Ağustos 1998).
EndNote Özcan M, Akgül A, Bayrak A (01 Ağustos 1998) Yabani Hardal (Sinapsis arvensis L.) Tohumu ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri. Gıda 23 4
IEEE M. . Özcan, A. . Akgül, ve A. . Bayrak, “Yabani Hardal (Sinapsis arvensis L.) Tohumu ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri”, GIDA, c. 23, sy. 4, 1998.
ISNAD Özcan, Musa vd. “Yabani Hardal (Sinapsis Arvensis L.) Tohumu Ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri”. Gıda 23/4 (Ağustos 1998).
JAMA Özcan M, Akgül A, Bayrak A. Yabani Hardal (Sinapsis arvensis L.) Tohumu ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri. GIDA. 1998;23.
MLA Özcan, Musa vd. “Yabani Hardal (Sinapsis Arvensis L.) Tohumu Ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri”. Gıda, c. 23, sy. 4, 1998.
Vancouver Özcan M, Akgül A, Bayrak A. Yabani Hardal (Sinapsis arvensis L.) Tohumu ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri. GIDA. 1998;23(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/