BibTex RIS Kaynak Göster

A Study on the Determination of Titratable Acidity in White Pickled Cheese (Turkish with English Abstract)

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 5, - , 01.10.1988

Öz

In this research, relationship between the acidity values of White pickled cheese, determined (i) by titrating the unfiltered samples, after suppressing thoroughly with distilled water (method A) or (ii) by titrating the filtrate, after suppressing and filtrating (method B), were statistically investigated. Titratable acidity values which were determined by the method A were found higher than those, determined by the method B, in all samples. Correlation coefficient, regression coefficient and regression equation for the titratable acidity values determined by the two methods (A, B) were as follows, respectively: r= +0.92, byx= 0.4973. l= -0.0123+0.4973x.   

Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 5, - , 01.10.1988

Öz

Araştırmada, Beyaz peynirlerde, (i) peynir örnekleri damıtık suda iyice ezildikten sonra, filtre edilmeden titrasyona tabi tutularak (A yöntemi) ve (ii) filtre edildikten sonra, filtrat titre edilerek (B yöntemi) belirlenen titrasyon asitliği değerleri arasındaki ilişkiler ve değişimler istatistiksel olarak ortaya konmuştur. Bütün örneklerde, A yöntemi ile belirlenen titrasyon asitliği değerleri, B yöntemi ile bulunanlara göre daha yüksek çıkmıştır. İki yöntemle (A, B) belirlenen titrasyon asitliği değerleri arasındaki korelasyon katsayısı   r= +0.92,   regresyon   katsayısı   byx= 0.4973  ve   regresyon   denklemi  de  y= -0.0123+0.4973x olarak bulunmuştur.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Celalattin Koçak Bu kişi benim

Asuman Gürsel Bu kişi benim

Erkan Ergül Bu kişi benim

Ayşe Gürsoy Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1988
Yayımlandığı Sayı Yıl 1988 Cilt: 13 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Koçak, C. ., Gürsel, A. ., Ergül, E. ., Gürsoy, A. . (1988). Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 13(5).
AMA Koçak C, Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A. Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Ekim 1988;13(5).
Chicago Koçak, Celalattin, Asuman Gürsel, Erkan Ergül, ve Ayşe Gürsoy. “Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 13, sy. 5 (Ekim 1988).
EndNote Koçak C, Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A (01 Ekim 1988) Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. Gıda 13 5
IEEE C. . Koçak, A. . Gürsel, E. . Ergül, ve A. . Gürsoy, “Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 13, sy. 5, 1988.
ISNAD Koçak, Celalattin vd. “Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 13/5 (Ekim 1988).
JAMA Koçak C, Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A. Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1988;13.
MLA Koçak, Celalattin vd. “Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 13, sy. 5, 1988.
Vancouver Koçak C, Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A. Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1988;13(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/