In this research, relationship between the acidity values of White pickled cheese, determined (i) by titrating the unfiltered samples, after suppressing thoroughly with distilled water (method A) or (ii) by titrating the filtrate, after suppressing and filtrating (method B), were statistically investigated. Titratable acidity values which were determined by the method A were found higher than those, determined by the method B, in all samples. Correlation coefficient, regression coefficient and regression equation for the titratable acidity values determined by the two methods (A, B) were as follows, respectively: r= +0.92, byx= 0.4973. l= -0.0123+0.4973x.
Araştırmada, Beyaz peynirlerde, (i) peynir örnekleri damıtık suda iyice ezildikten sonra, filtre edilmeden titrasyona tabi tutularak (A yöntemi) ve (ii) filtre edildikten sonra, filtrat titre edilerek (B yöntemi) belirlenen titrasyon asitliği değerleri arasındaki ilişkiler ve değişimler istatistiksel olarak ortaya konmuştur. Bütün örneklerde, A yöntemi ile belirlenen titrasyon asitliği değerleri, B yöntemi ile bulunanlara göre daha yüksek çıkmıştır. İki yöntemle (A, B) belirlenen titrasyon asitliği değerleri arasındaki korelasyon katsayısı r= +0.92, regresyon katsayısı byx= 0.4973 ve regresyon denklemi de y= -0.0123+0.4973x olarak bulunmuştur.
Koçak, C. ., Gürsel, A. ., Ergül, E. ., Gürsoy, A. . (1988). Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 13(5).
AMA
Koçak C, Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A. Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Ekim 1988;13(5).
Chicago
Koçak, Celalattin, Asuman Gürsel, Erkan Ergül, ve Ayşe Gürsoy. “Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 13, sy. 5 (Ekim 1988).
EndNote
Koçak C, Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A (01 Ekim 1988) Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. Gıda 13 5
IEEE
C. . Koçak, A. . Gürsel, E. . Ergül, ve A. . Gürsoy, “Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 13, sy. 5, 1988.
ISNAD
Koçak, Celalattin vd. “Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 13/5 (Ekim 1988).
JAMA
Koçak C, Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A. Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1988;13.
MLA
Koçak, Celalattin vd. “Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 13, sy. 5, 1988.
Vancouver
Koçak C, Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A. Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1988;13(5).