BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Chemical and Microbiological Properties of Pesküten (Turkish with English Abstract)

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 5, - , 01.10.1988

Öz

In this study, the chemical and microbiological analysis of pesküten samples gathered from Sivas districts. In the chemical analysis, the dry matter 30.96%, water 69.04%, fat 3.66%, non-fat-dry matter 27.30%, total ash 4.92% ash in dry matter 15.95%, salt in dry matter 12.18%, minerals 1.13%, protein 22.08%, sugars and other components 0.295% and the acidity 83.90 SH as mean. As a results of microbiological analysis, the count of total bacteria 3.735x106/g, coliform bacteria 5.69x104/g, yeasts and molds 1.398x106/g, Lactic bacteria 1.997x106/g, Proteolytic bacteria 12.34x104/g and Lipolytic bacteria 10.14x104/g as mean. 

Peskütenin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 5, - , 01.10.1988

Öz

Bu araştırmada Sivas ili ve çevresinden şansa bağlı olarak alınan 14 adet Pesküten örneği üzerinde kimyasal ve mikrobiyolojik araştırmalar yapılmıştır. Belirlenen değerler ortalama olarak şöyledir: Kurumaddede %30.96, su %69.04, yağ %3.66, yağsız kurumadde %27.30, toplam kül %4.92, kurumaddede kül %15.95, kurumaddede tuz %12.18, saf kül %1.13, protein %22.08, şeker ve benzerleri %0.295 ve asitlik derecesi 83.90 SH olmuştur. Bunun yanında ortalama mikrobiyolojik içerik; toplam bakteri sayısı 3.735x106/g, koliform bakteri sayısı 5.69x104/g, maya ve küf sayısı 1.398x104/g, laktik bakteri sayısı 1.997x106/g, proteolitik bakteri sayısı, 12.34x104/g ve lipolitik bakteri sayısı 10.14x104/g olarak belirlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Kurt Bu kişi benim

Abdullah Çağlar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1988
Yayımlandığı Sayı Yıl 1988 Cilt: 13 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Kurt, A. ., & Çağlar, A. . (1988). Peskütenin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. Gıda, 13(5).
AMA Kurt A, Çağlar A. Peskütenin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. GIDA. Ekim 1988;13(5).
Chicago Kurt, Ahmet, ve Abdullah Çağlar. “Peskütenin Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 13, sy. 5 (Ekim 1988).
EndNote Kurt A, Çağlar A (01 Ekim 1988) Peskütenin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. Gıda 13 5
IEEE A. . Kurt ve A. . Çağlar, “Peskütenin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 13, sy. 5, 1988.
ISNAD Kurt, Ahmet - Çağlar, Abdullah. “Peskütenin Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 13/5 (Ekim 1988).
JAMA Kurt A, Çağlar A. Peskütenin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1988;13.
MLA Kurt, Ahmet ve Abdullah Çağlar. “Peskütenin Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 13, sy. 5, 1988.
Vancouver Kurt A, Çağlar A. Peskütenin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1988;13(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/