BibTex RIS Kaynak Göster

Theoretical Analysis of Continuous Culture Systems (Turkish with English Abstract)

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 5, - , 01.10.1988

Öz

Continuous cultivation of microorganisms allows one to separate and define parameters which one independent in batch fermentation, namely, culture growth rate, nutritional and physical environment and cell density. The constancy of the stead state to a considerable degree facilitates their determination and numerical evaluation. It is thus possible to define mathematically the laws leading to the steady state. 

Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 5, - , 01.10.1988

Öz

Mikroorganizmaların sürekli kültürlemesi, kesikli fermentasyonlardan bağımsız olarak kültürün gelişme oranı, besinsel ve fiziksel çevre, hücre yoğunluğu gibi parametrelerin ayrılmasına ve tanımlanmasına izin vermektedir. Yatışkın durum koşullarının değişmezliği, parametrelerin sayısal gelişimi ve belirlenmesinde önemli ölçüde yararlı olmaktadır. Nitekim yatışkın duruma ait matematik yasaların tanımlanması olasıdır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nazan Akçelik Bu kişi benim

Mustafa Akçelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1988
Yayımlandığı Sayı Yıl 1988 Cilt: 13 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Akçelik, N. ., & Akçelik, M. . (1988). Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi. Gıda, 13(5).
AMA Akçelik N, Akçelik M. Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi. GIDA. Ekim 1988;13(5).
Chicago Akçelik, Nazan, ve Mustafa Akçelik. “Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi”. Gıda 13, sy. 5 (Ekim 1988).
EndNote Akçelik N, Akçelik M (01 Ekim 1988) Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi. Gıda 13 5
IEEE N. . Akçelik ve M. . Akçelik, “Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi”, GIDA, c. 13, sy. 5, 1988.
ISNAD Akçelik, Nazan - Akçelik, Mustafa. “Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi”. Gıda 13/5 (Ekim 1988).
JAMA Akçelik N, Akçelik M. Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi. GIDA. 1988;13.
MLA Akçelik, Nazan ve Mustafa Akçelik. “Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi”. Gıda, c. 13, sy. 5, 1988.
Vancouver Akçelik N, Akçelik M. Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi. GIDA. 1988;13(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/