Continuous cultivation of microorganisms allows one to separate and define parameters which one independent in batch fermentation, namely, culture growth rate, nutritional and physical environment and cell density. The constancy of the stead state to a considerable degree facilitates their determination and numerical evaluation. It is thus possible to define mathematically the laws leading to the steady state.
Mikroorganizmaların sürekli kültürlemesi, kesikli fermentasyonlardan bağımsız olarak kültürün gelişme oranı, besinsel ve fiziksel çevre, hücre yoğunluğu gibi parametrelerin ayrılmasına ve tanımlanmasına izin vermektedir. Yatışkın durum koşullarının değişmezliği, parametrelerin sayısal gelişimi ve belirlenmesinde önemli ölçüde yararlı olmaktadır. Nitekim yatışkın duruma ait matematik yasaların tanımlanması olasıdır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ekim 1988 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1988 Cilt: 13 Sayı: 5 |