BibTex RIS Kaynak Göster

Vegetables Important for Nutrition and Public Health: I. Garlic (Allium sativum L.), Artichoke (Cynara scolymus L.), Celery (Apium graveolens L.) and Cabbage (Brassica oleraceae) (in Turkish)

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 5, - , 01.10.1988

Öz

Karbonhidrat, mineral madde ve vitamin gibi önemli bazı besin ögelerini çok miktarda içeren sebzeler, beslenme amacıyla kullanıldıkları gibi, içerdikleri bazı ilaç etken maddeleri nedeniyle halk sağlığında tedavi amacıylada kullanılmaktadırlar. Bu makalede genel özellikleri, besin içerikleri ve halk sağlığında kullanılma amaçları yönünden sarımsak (A. sativum), enginar (C. scolymus), kereviz (A. graveolens) ve lahana (B. oleraceae) sebzeleri ele alınarak incelenmiştir.   

Beslenme ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium sativum L.), Enginar (Cynara scolymus L.), Kereviz (Apium graveolens L.) ve Lahana (Brassica oleraceae)

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 5, - , 01.10.1988

Öz

Karbonhidrat, mineral madde ve vitamin gibi önemli bazı besin ögelerini çok miktarda içeren sebzeler, beslenme amacıyla kullanıldıkları gibi, içerdikleri bazı ilaç etken maddeleri nedeniyle halk sağlığında tedavi amacıylada kullanılmaktadırlar. Bu makalede genel özellikleri, besin içerikleri ve halk sağlığında kullanılma amaçları yönünden sarımsak (A. sativum), enginar (C. scolymus), kereviz (A. graveolens) ve lahana (B. oleraceae) sebzeleri ele alınarak incelenmiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nejat Altıniğne Bu kişi benim

Meral Gönül Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1988
Yayımlandığı Sayı Yıl 1988 Cilt: 13 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Altıniğne, N. ., & Gönül, M. . (1988). Beslenme ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium sativum L.), Enginar (Cynara scolymus L.), Kereviz (Apium graveolens L.) ve Lahana (Brassica oleraceae). Gıda, 13(5).
AMA Altıniğne N, Gönül M. Beslenme ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium sativum L.), Enginar (Cynara scolymus L.), Kereviz (Apium graveolens L.) ve Lahana (Brassica oleraceae). GIDA. Ekim 1988;13(5).
Chicago Altıniğne, Nejat, ve Meral Gönül. “Beslenme Ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium Sativum L.), Enginar (Cynara Scolymus L.), Kereviz (Apium Graveolens L.) Ve Lahana (Brassica Oleraceae)”. Gıda 13, sy. 5 (Ekim 1988).
EndNote Altıniğne N, Gönül M (01 Ekim 1988) Beslenme ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium sativum L.), Enginar (Cynara scolymus L.), Kereviz (Apium graveolens L.) ve Lahana (Brassica oleraceae). Gıda 13 5
IEEE N. . Altıniğne ve M. . Gönül, “Beslenme ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium sativum L.), Enginar (Cynara scolymus L.), Kereviz (Apium graveolens L.) ve Lahana (Brassica oleraceae)”, GIDA, c. 13, sy. 5, 1988.
ISNAD Altıniğne, Nejat - Gönül, Meral. “Beslenme Ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium Sativum L.), Enginar (Cynara Scolymus L.), Kereviz (Apium Graveolens L.) Ve Lahana (Brassica Oleraceae)”. Gıda 13/5 (Ekim 1988).
JAMA Altıniğne N, Gönül M. Beslenme ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium sativum L.), Enginar (Cynara scolymus L.), Kereviz (Apium graveolens L.) ve Lahana (Brassica oleraceae). GIDA. 1988;13.
MLA Altıniğne, Nejat ve Meral Gönül. “Beslenme Ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium Sativum L.), Enginar (Cynara Scolymus L.), Kereviz (Apium Graveolens L.) Ve Lahana (Brassica Oleraceae)”. Gıda, c. 13, sy. 5, 1988.
Vancouver Altıniğne N, Gönül M. Beslenme ve Halk Sağlığı Yönünden Önemli Bazı Sebzeler I: Sarımsak (Allium sativum L.), Enginar (Cynara scolymus L.), Kereviz (Apium graveolens L.) ve Lahana (Brassica oleraceae). GIDA. 1988;13(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/