In this paper, antimicrobial matters which are used to prolong resistance times of foods and possibilities of using these matters in milk industry are discussed. Although it not allowed in our country, the usability antimicrobials in Turkish milk industry that has some problems from production to consumption is examined. Using rates and technological characteristics of some antimicrobials which are used in developed countries have been compiled from different studies.
Bu derlemede, gıdaların dayanım sürelerini uzatmak için kullanılan antimikrobiyal maddeler ve bu maddelerin süt endüstrisinde kullanım olanakları üzerinde durulmuştur. Yasal olarak ülkemizde izin verilmemesine rağmen, ılıman iklime sahip ve üretiminden tüketimine kadar çeşitli sorunlarla dolu olan ülkemiz süt endüstrisinde antimikrobiyal maddelerin kullanım olanakları araştırılmıştır. Gelişmiş ülkelerde kullanımlarına izin verilen bazı antimikrobiyel maddelerin kullanım oranları ve toksikolojik özellikleri derlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ekim 1998 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1998 Cilt: 23 Sayı: 5 |