BibTex RIS Kaynak Göster

Antimicrobials and Using Possibilities in Milk Technology (Turkish with English Abstract)

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 5, - , 01.10.1998

Öz

In this paper, antimicrobial matters which are used to prolong resistance times of foods and possibilities of using these matters in milk industry are discussed. Although it not allowed in our country, the usability antimicrobials in Turkish milk industry that has some problems from production to consumption is examined. Using rates and technological characteristics of some antimicrobials which are used in developed countries have been compiled from different studies.

Antimikrobiyal Maddeler ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 5, - , 01.10.1998

Öz

Bu derlemede, gıdaların dayanım sürelerini uzatmak için kullanılan antimikrobiyal maddeler ve bu maddelerin süt endüstrisinde kullanım olanakları üzerinde durulmuştur. Yasal olarak ülkemizde izin verilmemesine rağmen, ılıman iklime sahip ve üretiminden tüketimine kadar çeşitli sorunlarla dolu olan ülkemiz süt endüstrisinde antimikrobiyal maddelerin kullanım olanakları araştırılmıştır. Gelişmiş ülkelerde kullanımlarına izin verilen bazı antimikrobiyel maddelerin kullanım oranları ve toksikolojik özellikleri derlenmiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Güven Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 23 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Güven, M. . (1998). Antimikrobiyal Maddeler ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları. Gıda, 23(5).
AMA Güven M. Antimikrobiyal Maddeler ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları. GIDA. Ekim 1998;23(5).
Chicago Güven, Mehmet. “Antimikrobiyal Maddeler Ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları”. Gıda 23, sy. 5 (Ekim 1998).
EndNote Güven M (01 Ekim 1998) Antimikrobiyal Maddeler ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları. Gıda 23 5
IEEE M. . Güven, “Antimikrobiyal Maddeler ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları”, GIDA, c. 23, sy. 5, 1998.
ISNAD Güven, Mehmet. “Antimikrobiyal Maddeler Ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları”. Gıda 23/5 (Ekim 1998).
JAMA Güven M. Antimikrobiyal Maddeler ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları. GIDA. 1998;23.
MLA Güven, Mehmet. “Antimikrobiyal Maddeler Ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları”. Gıda, c. 23, sy. 5, 1998.
Vancouver Güven M. Antimikrobiyal Maddeler ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları. GIDA. 1998;23(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/