BibTex RIS Kaynak Göster

Determination of Proteolysis Level of Pickled White Cheese in Ankara Market (Turkish with English Abstract)

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 5, - , 01.10.1998

Öz

Forty cheese samples were bought in. Ankara market. Twenty of them represented for unripened cheeses bought in June. The other twenty samples represented for ripened cheeses bought in November. Proteolysis level of cheeses were determined using chemical and organoleptic properties of samples. Analyses of the cheeses showed that there weren’t important difference between June and November. Because cheeses had very different quality in different seasons.

Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 5, - , 01.10.1998

Öz

Ankara il merkezinde, taze olarak piyasaya sürülen peynirleri temsil etmesi bakımından Haziran ayında; olgunlaşmış peynirleri temsil etmesi bakımından da Kasım ayında 20’şer adet olmak üzere toplam 40 örnek alınmıştır. Örneklerin kimyasal ve duyusal niteliklerinden yararlanılarak peynirlerin proteoliz düzeyleri tespit edilmiştir. Uygulanan bu analizler sonucunda aylar arasında, yılın her döneminde çok değişik nitelikteki peynirlerin piyasada bulunmasından dolayı, önemli bir farklılık ortaya konulamamıştır. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Tümer Uraz Bu kişi benim

Bedia Şimşek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 23 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Uraz, T. ., & Şimşek, B. . (1998). Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi. Gıda, 23(5).
AMA Uraz T, Şimşek B. Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi. GIDA. Ekim 1998;23(5).
Chicago Uraz, Tümer, ve Bedia Şimşek. “Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi”. Gıda 23, sy. 5 (Ekim 1998).
EndNote Uraz T, Şimşek B (01 Ekim 1998) Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi. Gıda 23 5
IEEE T. . Uraz ve B. . Şimşek, “Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi”, GIDA, c. 23, sy. 5, 1998.
ISNAD Uraz, Tümer - Şimşek, Bedia. “Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi”. Gıda 23/5 (Ekim 1998).
JAMA Uraz T, Şimşek B. Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi. GIDA. 1998;23.
MLA Uraz, Tümer ve Bedia Şimşek. “Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi”. Gıda, c. 23, sy. 5, 1998.
Vancouver Uraz T, Şimşek B. Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi. GIDA. 1998;23(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/