BibTex RIS Kaynak Göster

İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu “Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması”

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 2, - , 01.04.1982

Öz

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi çiftliğinde yetiştirilen inek, koyun ve keçilerin sütlerinde “Donma Noktası Depresyonu” değerleri saptanmıştır. Ayrıca süte su katılıp katılmadığını anlamak amacı ile bütün Dünya ülkelerinde uygulanan bir yöntem olan “Donma Noktası Tayini” nin önemi ve prensibi sütün osmotik basıncı açısından ele alınarak, vurgulanmıştır. İnek sütlerinde 37 örnekte saptanan donma noktası depresyonu ortalama –0.526 oC, minimum –0.440 oC ve maksimum’u –0.560 oC olmuştur. Koyun sütlerinde 144 örnekte bu değerler -–.560 oC, minimum –0.530 oC ve maksimum –0.580 oC olarak bulunmuştur.

Determination of Freezing Point Depression in Milks of Cows, Goats and Ewes (in Turkish)

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 2, - , 01.04.1982

Öz

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi çiftliğinde yetiştirilen inek, koyun ve keçilerin sütlerinde “Donma Noktası Depresyonu” değerleri saptanmıştır. Ayrıca süte su katılıp katılmadığını anlamak amacı ile bütün Dünya ülkelerinde uygulanan bir yöntem olan “Donma Noktası Tayini” nin önemi ve prensibi sütün osmotik basıncı açısından ele alınarak, vurgulanmıştır. İnek sütlerinde 37 örnekte saptanan donma noktası depresyonu ortalama –0.526 oC, minimum –0.440 oC ve maksimum’u –0.560 oC olmuştur. Koyun sütlerinde 144 örnekte bu değerler -–.560 oC, minimum –0.530 oC ve maksimum –0.580 oC olarak bulunmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Atilla Konar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1982
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982 Cilt: 7 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Konar, A. . (1982). İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu “Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması”. Gıda, 7(2).
AMA Konar A. İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu “Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması”. GIDA. Nisan 1982;7(2).
Chicago Konar, Atilla. “İnek, Koyun Ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu ‘Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması’”. Gıda 7, sy. 2 (Nisan 1982).
EndNote Konar A (01 Nisan 1982) İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu “Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması”. Gıda 7 2
IEEE A. . Konar, “İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu ‘Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması’”, GIDA, c. 7, sy. 2, 1982.
ISNAD Konar, Atilla. “İnek, Koyun Ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu ‘Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması’”. Gıda 7/2 (Nisan 1982).
JAMA Konar A. İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu “Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması”. GIDA. 1982;7.
MLA Konar, Atilla. “İnek, Koyun Ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu ‘Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması’”. Gıda, c. 7, sy. 2, 1982.
Vancouver Konar A. İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin, Donma Noktası Depresyonu “Süte Su Katılarak Yapılan Hilenin Saptanması”. GIDA. 1982;7(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/