BibTex RIS Kaynak Göster

Using of EC Broth+Tryptophane and LST Broth+MUG Media for E. coli Counting (Turkish with English Abstract)

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 6, - , 01.12.1998

Öz

In this research, to decrease the period for analysis of coliform, fecal coliform, E. coli analyzing according to TS/ISO 6063 by MPN method were investigated. A combined medium was developed by adding 0.1% tryptophane to EC Broth and 290 enterobacteria isolates (mostly coliforms) were analyzed for growth, gas and indol production at 44.5±0.5 oC. LST Broth+MUG was used as control medium for these tests in addition to fluorescence reaction so that if this medium may be an alternative to TS/ISO method. According to results, all 190 E. coli isolates gave equal result as expected in both culture media. It revealed that time period for analysis can be decreased to 3 days by   using EC Broth+Tryptophane Medium instead of 6 days by the TSE/ISO 6063 method. No false reaction was obtained in LST Broth+MUG for 290 bacteria.

E. coli Sayımında EC Broth+Triptofan ile LST Broth+MUG Besiyerlerinin Kullanımı

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 6, - , 01.12.1998

Öz

Bu çalışmada, koliform grup bakteriler/fekal koliform bakteriler/E. coli’nin EMS yöntemi ile sayımında kullanılan TS/ISO 6063 yönteminde analiz süresinin kısaltılabilme olasılığı araştırılmıştır. Denemelerde EC Broth besiyerine %0.1 triptofan ilavesi ile kombine edilmiş bir besiyerinde 290 adet bakteri 44.5±0.5 oC’da gelişme, gaz ve indol oluşturma bakımından analiz edilmiştir. Buna ilave olarak 290 bakteri için LST Broth+MUG besiyeri kontrol olarak kullanılmış, bu besiyerinin TS/ISO 6063’e alternatif olup olamayacağı incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre EC Broth+Triptofan kombine besiyeri ile kontrol besiyeri olarak kullanılan LST Broth+MUG besiyeri E. coli için %100 uyum göstermiş ve buna göre 6 gün süren bir analiz yöntemi yerine EC Broth+Triptofan ile 3 gün süren analiz yönteminin kullanılabileceği, LST Broth+MUG besiyeri ile denenen 290 bakteri arasında sahte negatif ve sahte pozitif floresan reaksiyonu alınmadığı görülmüştür. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hilal Beyhan Doğan Bu kişi benim

A. Kadir Halkman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 23 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Doğan, H. B. ., & Halkman, A. K. . (1998). E. coli Sayımında EC Broth+Triptofan ile LST Broth+MUG Besiyerlerinin Kullanımı. Gıda, 23(6).
AMA Doğan HB, Halkman AK. E. coli Sayımında EC Broth+Triptofan ile LST Broth+MUG Besiyerlerinin Kullanımı. GIDA. Aralık 1998;23(6).
Chicago Doğan, Hilal Beyhan, ve A. Kadir Halkman. “E. Coli Sayımında EC Broth+Triptofan Ile LST Broth+MUG Besiyerlerinin Kullanımı”. Gıda 23, sy. 6 (Aralık 1998).
EndNote Doğan HB, Halkman AK (01 Aralık 1998) E. coli Sayımında EC Broth+Triptofan ile LST Broth+MUG Besiyerlerinin Kullanımı. Gıda 23 6
IEEE H. B. . Doğan ve A. K. . Halkman, “E. coli Sayımında EC Broth+Triptofan ile LST Broth+MUG Besiyerlerinin Kullanımı”, GIDA, c. 23, sy. 6, 1998.
ISNAD Doğan, Hilal Beyhan - Halkman, A. Kadir. “E. Coli Sayımında EC Broth+Triptofan Ile LST Broth+MUG Besiyerlerinin Kullanımı”. Gıda 23/6 (Aralık 1998).
JAMA Doğan HB, Halkman AK. E. coli Sayımında EC Broth+Triptofan ile LST Broth+MUG Besiyerlerinin Kullanımı. GIDA. 1998;23.
MLA Doğan, Hilal Beyhan ve A. Kadir Halkman. “E. Coli Sayımında EC Broth+Triptofan Ile LST Broth+MUG Besiyerlerinin Kullanımı”. Gıda, c. 23, sy. 6, 1998.
Vancouver Doğan HB, Halkman AK. E. coli Sayımında EC Broth+Triptofan ile LST Broth+MUG Besiyerlerinin Kullanımı. GIDA. 1998;23(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/