BibTex RIS Kaynak Göster

The Amount of Nutritional Elements Lost With Pulper Residues of Apricot and Peaches (in Turkish)

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 3, - , 01.06.1982

Öz

Kayısı ve şeftalinin meyve suyuna işlenmesinde, çekirdek dışında %13-15 oranında posa ayrılmaktadır. Meyvenin yenilen kısımlarından ayrıldığı için, posa ile belli miktarda besin ögesi atılmış olmaktadır. 1 kg kayısı işlendiğinde bu yolla ortaya çıkan besin ögesi kaybı 7.7 g şeker, 0.8 g protein, 1.0 ham yağ, 2400 mg K, 206 mg Ca, 105 mg P, 2.5 g selüloz ve 0.4 g pektindir. 1 kg şeftali işlendiğinde ise 8.1 g şeker, 1.5 g protein, 0.3 g ham yağ, 1500 mg K, 111 mg Ca, 164 mg P, 2.5 g selüloz ve 0.3 g pektin posa ile atılmış olmaktadır.   

Kayısı ve Şeftali Palper Posası ile Atılan Besin Ögesi Miktarı

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 3, - , 01.06.1982

Öz

Kayısı ve şeftalinin meyve suyuna işlenmesinde, çekirdek dışında %13-15 oranında posa ayrılmaktadır. Meyvenin yenilen kısımlarından ayrıldığı için, posa ile belli miktarda besin ögesi atılmış olmaktadır. 1 kg kayısı işlendiğinde bu yolla ortaya çıkan besin ögesi kaybı 7.7 g şeker, 0.8 g protein, 1.0 ham yağ, 2400 mg K, 206 mg Ca, 105 mg P, 2.5 g selüloz ve 0.4 g pektindir. 1 kg şeftali işlendiğinde ise 8.1 g şeker, 1.5 g protein, 0.3 g ham yağ, 1500 mg K, 111 mg Ca, 164 mg P, 2.5 g selüloz ve 0.3 g pektin posa ile atılmış olmaktadır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aziz Ekşi Bu kişi benim

Nevzat Artık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1982
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Ekşi, A. ., & Artık, N. . (1982). Kayısı ve Şeftali Palper Posası ile Atılan Besin Ögesi Miktarı. Gıda, 7(3).
AMA Ekşi A, Artık N. Kayısı ve Şeftali Palper Posası ile Atılan Besin Ögesi Miktarı. GIDA. Haziran 1982;7(3).
Chicago Ekşi, Aziz, ve Nevzat Artık. “Kayısı Ve Şeftali Palper Posası Ile Atılan Besin Ögesi Miktarı”. Gıda 7, sy. 3 (Haziran 1982).
EndNote Ekşi A, Artık N (01 Haziran 1982) Kayısı ve Şeftali Palper Posası ile Atılan Besin Ögesi Miktarı. Gıda 7 3
IEEE A. . Ekşi ve N. . Artık, “Kayısı ve Şeftali Palper Posası ile Atılan Besin Ögesi Miktarı”, GIDA, c. 7, sy. 3, 1982.
ISNAD Ekşi, Aziz - Artık, Nevzat. “Kayısı Ve Şeftali Palper Posası Ile Atılan Besin Ögesi Miktarı”. Gıda 7/3 (Haziran 1982).
JAMA Ekşi A, Artık N. Kayısı ve Şeftali Palper Posası ile Atılan Besin Ögesi Miktarı. GIDA. 1982;7.
MLA Ekşi, Aziz ve Nevzat Artık. “Kayısı Ve Şeftali Palper Posası Ile Atılan Besin Ögesi Miktarı”. Gıda, c. 7, sy. 3, 1982.
Vancouver Ekşi A, Artık N. Kayısı ve Şeftali Palper Posası ile Atılan Besin Ögesi Miktarı. GIDA. 1982;7(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/