BibTex RIS Kaynak Göster

Malabsorption, Intolerance and Allergy Cases Related with Lactose and Milk Proteins (in Turkish)

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 3, - , 01.06.1982

Öz

Çeşitli besin elementlerine karşı doğuştan gelen ya da sonradan ortaya çıkan malabsorpsiyon, intolerans ve allerji durumları görülmektedir. Malabsorpsiyon bir maddenin eksik rezorpsiyonu olup, rezorbe edilmeyen kısmın barsakta parçalanması rahatsızlıklara neden olmaktadır. İntolerans, enzim noksanlığından kaynaklanmakta ve değerlendirilemeyen maddelerin birikimi ya da diğer enzim sistemlerinin kilitlenmesi çeşitli rahatsızlıkları ortaya çıkarmaktadır. Allerji ise hiç parçalanmayan ya da kısmen parçalanan proteinlere karşı oluşan immunolojik tepkimelerin neden olduğu patolojik bir durumdur. Bu durumların süt açısından incelenmesi, laktoz ve süt proteinlerine bağlı önemli metabolik rahatsızlıkların varlığını ortaya çıkarmıştır.

Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 3, - , 01.06.1982

Öz

Çeşitli besin elementlerine karşı doğuştan gelen ya da sonradan ortaya çıkan malabsorpsiyon, intolerans ve allerji durumları görülmektedir. Malabsorpsiyon bir maddenin eksik rezorpsiyonu olup, rezorbe edilmeyen kısmın barsakta parçalanması rahatsızlıklara neden olmaktadır. İntolerans, enzim noksanlığından kaynaklanmakta ve değerlendirilemeyen maddelerin birikimi ya da diğer enzim sistemlerinin kilitlenmesi çeşitli rahatsızlıkları ortaya çıkarmaktadır. Allerji ise hiç parçalanmayan ya da kısmen parçalanan proteinlere karşı oluşan immunolojik tepkimelerin neden olduğu patolojik bir durumdur. Bu durumların süt açısından incelenmesi, laktoz ve süt proteinlerine bağlı önemli metabolik rahatsızlıkların varlığını ortaya çıkarmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gürol Ergin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1982
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Ergin, G. . (1982). Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları. Gıda, 7(3).
AMA Ergin G. Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları. GIDA. Haziran 1982;7(3).
Chicago Ergin, Gürol. “Laktoz Ve Süt Proteinleri Ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans Ve Allerji Durumları”. Gıda 7, sy. 3 (Haziran 1982).
EndNote Ergin G (01 Haziran 1982) Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları. Gıda 7 3
IEEE G. . Ergin, “Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları”, GIDA, c. 7, sy. 3, 1982.
ISNAD Ergin, Gürol. “Laktoz Ve Süt Proteinleri Ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans Ve Allerji Durumları”. Gıda 7/3 (Haziran 1982).
JAMA Ergin G. Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları. GIDA. 1982;7.
MLA Ergin, Gürol. “Laktoz Ve Süt Proteinleri Ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans Ve Allerji Durumları”. Gıda, c. 7, sy. 3, 1982.
Vancouver Ergin G. Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları. GIDA. 1982;7(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/