BibTex RIS Kaynak Göster

Determination of Dry Matter and Fat Content and Fat Components in Dry Matter in Ultrafiltration of Whole Cow’s Milk (in Turkish)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 1, - , 01.02.1989

Öz

Bu çalışmada yağlı inek sütü 23.8 m2 membran yüzey alanı Ultrafiltrasyon aletinde 15 farklı VR (hacim redüksiyon)’la ultrafiltre edilmiş ve kurumaddede, yağ ve kurumaddede yağ oranlarının değişimleri saptanmıştır. Ultrafiltrasyon sırasında artan VR oranından dolayı ultrafiltre sütün kurumaddede ve yağ içeriğinin yükseldiği görülmüştür. İstatistiksel olarak da VR oranı ile kurumadde, yağ ve kurumaddede yağ değerleri arasında kuvvetli bir ilişki bulunmuştur. Ayrıca çiğ süt ve ultrafiltre sütteki verilere dayanılarak denemede uygulanacak VR oranını hesaplamak mümkün olmuştur.   

Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 1, - , 01.02.1989

Öz

Bu çalışmada yağlı inek sütü 23.8 m2 membran yüzey alanı Ultrafiltrasyon aletinde 15 farklı VR (hacim redüksiyon)’la ultrafiltre edilmiş ve kurumaddede, yağ ve kurumaddede yağ oranlarının değişimleri saptanmıştır. Ultrafiltrasyon sırasında artan VR oranından dolayı ultrafiltre sütün kurumaddede ve yağ içeriğinin yükseldiği görülmüştür. İstatistiksel olarak da VR oranı ile kurumadde, yağ ve kurumaddede yağ değerleri arasında kuvvetli bir ilişki bulunmuştur. Ayrıca çiğ süt ve ultrafiltre sütteki verilere dayanılarak denemede uygulanacak VR oranını hesaplamak mümkün olmuştur.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Atilla Yetişmeyen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yetişmeyen, A. . (1989). Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi. Gıda, 14(1).
AMA Yetişmeyen A. Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi. GIDA. Şubat 1989;14(1).
Chicago Yetişmeyen, Atilla. “Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ Ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi”. Gıda 14, sy. 1 (Şubat 1989).
EndNote Yetişmeyen A (01 Şubat 1989) Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi. Gıda 14 1
IEEE A. . Yetişmeyen, “Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi”, GIDA, c. 14, sy. 1, 1989.
ISNAD Yetişmeyen, Atilla. “Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ Ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi”. Gıda 14/1 (Şubat 1989).
JAMA Yetişmeyen A. Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi. GIDA. 1989;14.
MLA Yetişmeyen, Atilla. “Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ Ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi”. Gıda, c. 14, sy. 1, 1989.
Vancouver Yetişmeyen A. Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi. GIDA. 1989;14(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/