BibTex RIS Kaynak Göster

Microbial Flora of Kashar Cheese Consumed in Erzurum Province (Turkish with English Abstract)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 1, - , 01.02.1989

Öz

Forty eight samples of kashar cheese were analyzed for the microbiological quality and some chemical analyses. Kashar cheese was characterized by mean moisture content 34.60%, 4.32% sodium chloride, 2.03% acidity and 5.42 pH. These samples were evaluated for total viable bacteria, coliform, fecal Streptococcus, Staphylococcus aureus, psychrotrophic bacteria, Salmonella and Shigella, Bacillus, lactic acid, lipolytic, proteolytic bacteria, yeast and molds. Microorganism counts of cheese samples varied considerably depending on the source. None of the sample isolated Salmonella Shigella.   

Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 1, - , 01.02.1989

Öz

Kırksekiz kaşar peynir örneğinin bazı kimyasal analizleri ile mikrobiyal florası incelenmiştir. Peynir örneklerinin ortalama su miktarı %34.60, tuz %4.32, asitlik %2.03 ve pH 5.42 olarak saptanmıştır. Peynir örneklerinde toplam canlı bakteri, koliform, fekal Streptococcus, Staphylococcus aureus, psikrofilik bakteri, Salmonella-Shigella, Bacillus laktik asit, proteolitik ve lipolitik bakteriler ile maya ve küf sayımı yapılmıştır. Mikroorganizma sayımları kaynaklara bağlı olarak değişkenlik göstermiştir. Örneklerden Salmonella-Shigella grubu bakteriler izole edilememiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Merih Kıvanç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kıvanç, M. . (1989). Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası. Gıda, 14(1).
AMA Kıvanç M. Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası. GIDA. Şubat 1989;14(1).
Chicago Kıvanç, Merih. “Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası”. Gıda 14, sy. 1 (Şubat 1989).
EndNote Kıvanç M (01 Şubat 1989) Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası. Gıda 14 1
IEEE M. . Kıvanç, “Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası”, GIDA, c. 14, sy. 1, 1989.
ISNAD Kıvanç, Merih. “Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası”. Gıda 14/1 (Şubat 1989).
JAMA Kıvanç M. Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası. GIDA. 1989;14.
MLA Kıvanç, Merih. “Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası”. Gıda, c. 14, sy. 1, 1989.
Vancouver Kıvanç M. Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası. GIDA. 1989;14(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/