BibTex RIS Kaynak Göster

The Amount of Thiocyanate (SCN) in Milks Produced in Samsun (in Turkish)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 1, - , 01.02.1989

Öz

Araştırmada; Samsun ili çevresinden temin edilen 150 adet süt numunesinde tiyosiyanat (SCN-) miktarları tesbit edilmiştir. Numuneler; karayolu ve fabrikalardan uzak bir bölgeden (1. bölge), karayolu kenarından (2. bölge) ve fabrikaların yoğun bulunduğu bölgeden (3. bölge) olmak üzere 3 ayrı bölgeden alınmışlardır. Sütlerin tiyosiyanat miktarları ortalama 9.51 ppm’dir. 1. Bölgede üretilen sütlerin ortalama tiyosiyanat miktarı, diğer bölgelerde üretilen sütlerin tiyosiyanat miktarından daha yüksek bulunmuştur. İneklerin yaşları ve laktasyon dönemlerinin tiyosiyanat miktarlarını çok düşük düzeyde etkilediği tesbit edilmiştir.  

Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 1, - , 01.02.1989

Öz

Araştırmada; Samsun ili çevresinden temin edilen 150 adet süt numunesinde tiyosiyanat (SCN-) miktarları tesbit edilmiştir. Numuneler; karayolu ve fabrikalardan uzak bir bölgeden (1. bölge), karayolu kenarından (2. bölge) ve fabrikaların yoğun bulunduğu bölgeden (3. bölge) olmak üzere 3 ayrı bölgeden alınmışlardır. Sütlerin tiyosiyanat miktarları ortalama 9.51 ppm’dir. 1. Bölgede üretilen sütlerin ortalama tiyosiyanat miktarı, diğer bölgelerde üretilen sütlerin tiyosiyanat miktarından daha yüksek bulunmuştur. İneklerin yaşları ve laktasyon dönemlerinin tiyosiyanat miktarlarını çok düşük düzeyde etkilediği tesbit edilmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gülderen Oysun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Oysun, G. . (1989). Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları. Gıda, 14(1).
AMA Oysun G. Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları. GIDA. Şubat 1989;14(1).
Chicago Oysun, Gülderen. “Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları”. Gıda 14, sy. 1 (Şubat 1989).
EndNote Oysun G (01 Şubat 1989) Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları. Gıda 14 1
IEEE G. . Oysun, “Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları”, GIDA, c. 14, sy. 1, 1989.
ISNAD Oysun, Gülderen. “Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları”. Gıda 14/1 (Şubat 1989).
JAMA Oysun G. Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları. GIDA. 1989;14.
MLA Oysun, Gülderen. “Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları”. Gıda, c. 14, sy. 1, 1989.
Vancouver Oysun G. Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Tiyosiyanat (SCN-) Miktarları. GIDA. 1989;14(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/