BibTex RIS Kaynak Göster

Application of Response Surface Methodology in Optimization of Oven Parameters in Cake Production(Turkish with English Abstract)

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 1, - , 01.02.1999

Öz

A Response Surface Methodology (RSM) was used to study the effects of oven parameters (temperature, time and air velocity) on cake volume, crust color and bake loss. High-ratio cakes were baked using a common formula. The information obtained from the RSM design gave a reliable picture of how response variables vary with variations in tested parameters. This method can be used to find "the best combinations” for particular products.

Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 1, - , 01.02.1999

Öz

Denemede şeker miktarı un oranından fazla olan bir kek çeşidi kullanılarak fırın sıcaklığı, pişme süresi ve hava hızı gibi fırın parametrelerinin kek hacmi, kabuk rengi ve pişirme kaybı gibi kek özelliklerine etkisi ‘Response Surface’ istatistiksel metodu kullanılarak incelendi. RSM metodundan elde edilen bilgiler test edilen fırın parametrelerinin kek özelliklerine nasıl etkileyeceğini gösterdi. Ürün geliştirmede en iyi kombinasyonun bulunmasında bu metot başarı ile kullanılabilir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İsmail Sait Doğan Bu kişi benim

Chuck E. Walker Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 24 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Doğan, İ. S. ., & Walker, C. E. . (1999). Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı. Gıda, 24(1).
AMA Doğan İS, Walker CE. Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı. GIDA. Şubat 1999;24(1).
Chicago Doğan, İsmail Sait, ve Chuck E. Walker. “Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı”. Gıda 24, sy. 1 (Şubat 1999).
EndNote Doğan İS, Walker CE (01 Şubat 1999) Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı. Gıda 24 1
IEEE İ. S. . Doğan ve C. E. . Walker, “Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı”, GIDA, c. 24, sy. 1, 1999.
ISNAD Doğan, İsmail Sait - Walker, Chuck E. “Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı”. Gıda 24/1 (Şubat 1999).
JAMA Doğan İS, Walker CE. Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı. GIDA. 1999;24.
MLA Doğan, İsmail Sait ve Chuck E. Walker. “Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı”. Gıda, c. 24, sy. 1, 1999.
Vancouver Doğan İS, Walker CE. Kek Üretiminde Fırın Parametrelerinin Optimizasyonunda ‘Response Surface’ Metodunun Kullanımı. GIDA. 1999;24(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/