BibTex RIS Kaynak Göster

Cooling Systems for Transportation of Frozen Products (in Turkish)

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 4, - , 01.08.1982

Öz

Dondurulmuş gıdaların dağıtımında veya taşınmasındaki bütün aşamalarda; genel bir kural olarak –18 oC sıcaklık derecesinde tutulmaktadır. Dondurma işlemi ise –40 oC veya daha düşük derecelerde olmalıdır. Ancak bu amaçla kullanılan bütün taşıma araçları, aynı zamanda dondurulmadan, taze olarak tüketilecek gıdaların ulaşımında da kullanılacak şekilde yapılmalıdır. Taze veya yaş gıdaların saklanması için gerekli sıcaklık dereceleri 0 oC ile 20 oC arasında olduğundan ayrıca bir soğutmaya gereksinme olmaz.

Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 4, - , 01.08.1982

Öz

Dondurulmuş gıdaların dağıtımında veya taşınmasındaki bütün aşamalarda; genel bir kural olarak –18 oC sıcaklık derecesinde tutulmaktadır. Dondurma işlemi ise –40 oC veya daha düşük derecelerde olmalıdır. Ancak bu amaçla kullanılan bütün taşıma araçları, aynı zamanda dondurulmadan, taze olarak tüketilecek gıdaların ulaşımında da kullanılacak şekilde yapılmalıdır. Taze veya yaş gıdaların saklanması için gerekli sıcaklık dereceleri 0 oC ile 20 oC arasında olduğundan ayrıca bir soğutmaya gereksinme olmaz.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Vural Yiğit Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1982
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982 Cilt: 7 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Yiğit, V. . (1982). Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri. Gıda, 7(4).
AMA Yiğit V. Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri. GIDA. Ağustos 1982;7(4).
Chicago Yiğit, Vural. “Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri”. Gıda 7, sy. 4 (Ağustos 1982).
EndNote Yiğit V (01 Ağustos 1982) Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri. Gıda 7 4
IEEE V. . Yiğit, “Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri”, GIDA, c. 7, sy. 4, 1982.
ISNAD Yiğit, Vural. “Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri”. Gıda 7/4 (Ağustos 1982).
JAMA Yiğit V. Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri. GIDA. 1982;7.
MLA Yiğit, Vural. “Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri”. Gıda, c. 7, sy. 4, 1982.
Vancouver Yiğit V. Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri. GIDA. 1982;7(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/