Gıdaların kontrolu ve mevzuatıyla tüketicinin sağlık ve ekonomik yönden korunması, toplumun daha iyi beslenmesi, gıdalarda işleme, depolama ve pazarlama sırasında meydana gelebilecek kayıpların önlenmesi, yasalardaki ve standartlardaki koşulların yerine getirilmesi amaç edilir. Bu tanımlama içinde kalarak. I. Dünya Gıda Günü münasebetiyle yalnız ulusla açıdan gıda kontrolu ve mevzuatına bakmak istiyorum. Buna göre bu konuda sorunlarımızı 3 başlık altında toplamak olasıdır: (1) Yasal kargaşalık, (2) Örgütsel kargaşalık ve (3) Kavram ve kapsam kargaşalığı.
Gıdaların kontrolu ve mevzuatıyla tüketicinin sağlık ve ekonomik yönden korunması, toplumun daha iyi beslenmesi, gıdalarda işleme, depolama ve pazarlama sırasında meydana gelebilecek kayıpların önlenmesi, yasalardaki ve standartlardaki koşulların yerine getirilmesi amaç edilir. Bu tanımlama içinde kalarak. I. Dünya Gıda Günü münasebetiyle yalnız ulusla açıdan gıda kontrolu ve mevzuatına bakmak istiyorum. Buna göre bu konuda sorunlarımızı 3 başlık altında toplamak olasıdır: (1) Yasal kargaşalık, (2) Örgütsel kargaşalık ve (3) Kavram ve kapsam kargaşalığı.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 1982 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1982 Cilt: 7 Sayı: 4 |